Ποιος παιδικός σταθμός επιλέχθηκε για τον πρίγκιπα George;

Μεγάλωσε πολύ ο πρίγκιπας George και ήρθε η ώρα να κάνει τα πρώτα του εκπαιδευτικά βήματα.

Το πιο γλυκό αγοράκι του Buckingham θα πάει σε παιδικό σταθμό με το νέο έτος, μάλιστα σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

Το σχολείο το οποίο επιλέχθηκε για την ηλικία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα ανακαινισμένο εκκλησάκι κοντά Anmer Hall στο σπίτι των γονιών του στο Norfolk, σύμφωνα με δημοσίευμα στο jenny.gr.

Ο μόλις δύο ετών γιος της Kate και του William θα παρακολουθεί μαθήματα στο Μοντεσσοριανό Νηπιαγωγείο Westacre Montessori School στο East Walton, το οποίο απέχει περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αρχοντικό του πρίγκιπα William και της Δούκισσας του Cambridge.

Ο παιδικός σταθμός που θα φιλοξενήσει τον μικρούλη George στα πρώτα του βήματα στο σχολείο ανακοίνωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον George  στο σχολείο μας, όπου θα έχει την ίδια ξεχωριστή εμπειρία, όπως έχουν όλα τα παιδιά μας»!

Ο παιδικός σταθμός, που λειτουργεί εδώ και 23 χρόνια, έχει βαθμολογηθεί ως «καλός» κατά την τελευταία επιθεώρηση του το καλοκαίρι και φιλοξενεί το πολύ 20 παιδιά. Ο λόγος που το πριγκιπικό ζεύγος επέλεξε για τον μελλοντικό διάδοχο έναν τοπικό σταθμό, ήταν γιατί ήθελε να γίνει για εκείνον μια μοναδική εμπειρία.

Η μέθοδος εκπαίδευσης που χρησιμοποiεί ο εν λόγω παιδικός σταθμός λέγεται Montessori κι εφευρέθηκε από την Dr Maria Montessori καθώς δίδασκε τα άπορα παιδιά στην Ιταλία και δίνει έμφαση  στην ατομική ανάπτυξη του κάθε παιδιού και όχι σε εξετάσεις και βαθμούς.

paidikos-stathmos-george

paidikos-stathmos-george2