Σε Ελλάδα και Ευρώπη θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα οι Ελληνες

Το Λονδίνο αναδεικνύεται κορυφαίος προορισμός και εφέτος

της Χριστίνας Πουτέτση

Σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς, αλλά και ελληνικούς προορισμούς στρέφονται, με διάθεση να ταξιδέψουν περισσότερο εφέτος τα Χριστούγεννα, οι Ελληνες.

Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος στην εσωτερική κίνηση είναι ότι στις δημοφιλέστερες προτιμήσεις τους το 2014 περιλαμβάνεται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, που δεν υπήρχε καμία ελληνική πόλη. Για ακόμη μία χρονιά το Μπάνσκο εμφανίζεται επίσης στη δεκάδα των προορισμών τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη μηχανή αναζήτησης www.trivago.gr το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου 2014 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου και από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα περιλαμβάνονται (χωρίς σειρά προτεραιότητας) η Ρώμη, το Λονδίνο, το Μπάνσκο, το Παρίσι, η Αθήνα, η Βιέννη, η Θεσσαλονίκη, η Κωνσταντινούπολη, η Πράγα και η Αράχωβα. Σε σχέση με πέρυσι, εφέτος απουσιάζει η Νέα Υόρκη, καταδεικνύοντας ότι οι επιλογές των Ελλήνων είναι τα πιο προσιτά ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Αντίστοιχα, για την Πρωτοχρονιά τη δεκάδα συνθέτουν η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Μπάνσκο, η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη, ενώ εφέτος απουσιάζει το Βερολίνο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=655808