Η ιστορία της Hermes Birkin Bag

Η birkin bag είναι η πλέον πιο αναγνωρίσιμη τσάντα στον κόσμο.

Σύμφωνα με την παράδοση το όνομα της προέρχεται από την ηθοποιό  και μοντέλο Jane Birkin.

Ένα τυχαίο γεγονός αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία, της πιο διάσημης και πολυσυζητημένης τσάντας.Όλα ξεκίνησαν το 1981 σε μια πτήση της Jane από το Παρίσι στο Λονδίνο όπου έτυχε να συνταξιδεύει με τον  διευθύνοντα σύμβουλο της Hermès, τον Jean Louis Dumas.

Τότε η Jane είχε τοποθετήσει την τσάντα της στο ντουλαπάκι πάνω από το κάθισμα της, όπως ακριβώς συνηθίζεται άλλωστε.

Εκεί διαπίστωσε ότι με τα την απογείωση όλα  τα υπάρχοντα της είχαν βγει από την τσάντα και είχαν διασκορπιστεί στο ντουλάπι, έτσι αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει για να τα ξαναβάλει στην θέση τους. Όπως ήταν λογικό η Jane εξέφρασε το παράπονο της στον διευθυντή της Hermes.

Τόνισε ότι της είναι δύσκολο να βρει μια μεγάλη δερμάτινη τσάντα με κούμπωμα η οποία θα την εξυπηρετούσε στα ταξίδια της το σαββατοκύριακο. Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Το 1984 ο οίκος Hermes έκανε το όνειρό της Jane πραγματικότητα δημιουργώντας μια τσάντα που της χάρισε το όνομα της, την θρυλική birkin bag.

Πολλά είναι αυτά που λέγονται για την συγκεκριμένη it bag.

Εκτός του ότι είναι πανάκριβη, η τιμή της ξεκινά από 9.000 δολλάρια και μπορεί να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Είναι επίσης και συλλεκτική καθώς διανέμεται στις μπουτίκ Hermes χωρίς συγκεκριμένη σποραδικότητα. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την περιβόητη λίστα αναμονής που είχε αγγίξει τα 6 χρόνια. Βέβαια τον Απρίλιο του 2010 ο οίκος Hermes τόνισε ότι η λίστα αναμονής δεν υφίσταται πλέον και ότι όλοι έχουν πρόσβαση στο αντικείμενο του πόθου τους.

Εξαιτίας των παραπάνω η  Hermes Birkin bag αποτελεί  όνειρο πολλών γυναικών πολύ λίγες όμως μπορούν να το πραγματοποιήσουν. Η αλήθεια είναι ότι όταν βλέπεις την  Βικτώρια Μπέκαμ να δίνει για μια birkin bag δυο εκατομμύρια δολλαρια σου πέφτει λίγο βαρύ. Αλλά τα όνειρα είναι για όλους, σωστά;