You'll Know It When You See It

Μεράκι – έχω προσπαθήσει πολλές φορές να μεταφράσω τη λέξη αυτή στα αγγλικά και για κάποιο λόγο πάντα δυσκολεύομαι να βρω την ακριβώς αντίστοιχή της. Πώς θα περιέγραφε κανείς το μεράκι;

Με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είμαι σίγουρη. Ή φέρνοντας ένα παράδειγμα: you’ll know it when you see it… Έτσι λοιπόν ακριβώς νιώσαμε για ένα νέο εστιατόριο το οποίο επισκεφθήκαμε πρόσφατα, το 7 Food Sins στην Πλάκα, το οποίο άνοιξε τον Ιούλιο (εν μέσω capital controls) και προσπαθεί να φέρει κάτι σχετικά καινούργιο στην Ελλάδα: την έννοια της gastropub. Το περιβάλλον δένει έντεχνα τη διαχρονική ομορφιά του νεοκλασικού με μοντέρνες πινελιές, ενώ το καλοκαίρι τα τραπεζάκια έξω στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστα!

Οι συντελεστές του εστιατορίου είναι ευγενέστατοι, έμπειροι και φοβεροί γνώστες σε θέματα μπίρας (κάτι που αποδεικνύει και η καταπληκτική σχετική λίστα του εστιατορίου). Απάντησαν μάλιστα κάθε ερώτηση που μπορεί να είχαμε για τα διαφορετικά είδη, την προέλευσή τους και την ιστορία της μπίρας γενικότερα – αν και με τη βοήθεια του οδηγού της Μαρίας Τριτάρητην προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν επαρκώς προετοιμασμένοι. Αυτό όμως που απογείωσε την όλη εμπειρία ήταν το φαγητό: ό,τι φάγαμε ήταν εξαιρετικό, αλλά το PH-8 (ποσέ αυγό, σπανάκι και τρούφα όπως δεν τα έχετε ξαναφάει) και τα Veal Spare Ribs (μοσχαρίσια πλευρά με πουρέ πατάτας) ήταν πραγματικά πεντανόστιμα. Θα επιστρέψουμε σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία και με διάθεση να δοκιμάσουμε και το brunch/day menu του εστιατορίου, στο μεταξύ όμως θα κάνουμε λίγο homework βλέποντας αυτό εδώ το ντοκιμαντέρ για το ρόλο της μπίρας σε σημαντικές ανακαλύψεις ανά τους αιώνες.

Το τελευταίο βέβαια μόνο μετά από μια επιβεβλημένη επαναληπτική προβολή του Hocus Pocus – μη ξεχνάμε τι μέρα είναι αύριο… Wishing you a scary Halloween!