Συμβουλές για Hipster...

Η μόδα των Χίπστερ είναι μία υποκουλτούρα των νέων της αστικής μεσαίας τάξης που έχει περιγραφεί ως ένα μείγμα στυλ, γούστων και συμπεριφορών. Συνήθως τους συναντάμε περιμετρικά της πλατείας Καρύτση, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Κολοκοτρώνη ή σε κάποιο εναλλακτικό festival τέχνης. Ξεχωρίζουν από τα skinny παντελόνια συνδυασμένα με πουκάμισα κουμπωμένα μέχρι το λαιμό, vintage γυαλιά μυωπίας και περιποιημένο μαλλί που πολλές φορές φαίνεται εντελώς ατημέλητο. Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη υποκουλτούρα για να γίνεις ένας αυθεντικός χιπστεράς.

stili-di-barba-da-hipster-434x227

Ο σωστός ο χίπστερ χρειάζεται το μούσι του. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χίπστερ είναι το γένι του, που μπορεί να κυμαίνεται από περιποιημένο μικρό μούσι μέχρι μακριά γενιάδα πιο μεγάλη και από παπά. Κάθε χίπστερ, ανάλογα με το “υλικό” που του έδωσε το γονιδιακό του κοκτέιλ παίζει και δημιουργεί με την τριχοφυΐα του προσώπου του.

moda-hipster-barba-460x266

Ο χίπστερ λατρεύει τα χρώματα και τα prints στα ρούχα και τα παπούτσια του. Πολλές φορές μπορεί να φαίνονται γκέι λόγω των έντονων και ζωηρών μοτίβων που επιλέγουν για τα πουκάμισα, τα μπουφάν και τις ζακέτες τους. Τα παντελόνια που διαλέγουν είναι όλα σε στενή γραμμή και λατρεύουν ότιδήποτε είναι ρετρό ή vintage.

Ιερή στιγμή όταν ένας χίπστερ μπαίνει σε ένα κατάστημα οπτικών για να επιλέξει τα νέα του γυαλιά. Από εκεί θα επιλέξει εκείνο που θα του τονίσει περισσότερο το σνομπ ύφος του, είτε πρόκειται για vintage γυαλιά ηλίου είτε για geeky γυαλιά μυωπίας.

tattooed_hipsters-460x306

Κάθε νέος που θέλει να ανήκει στη κοινότητα των χίπστερ έχει και από ένα τατουάζ. Μην μπεις στο κόπο να πας να “χτυπήσεις” δράκους, νεκροκεφαλές, ξίφη και ότι άλλα σκληροπυρηνικά που σου θυμίζουν αμπάρια πλοίων και φυλακές, αλλά νοσταλγικά old school τατουάζ με χρώμα και χαρούμενα σχέδια.

Hipsters-Must-Haves-460x257

Τα αξεσουάρ των χίπστερ δεν έχουν τέλος. Η ειρωνεία και η αγάπη τους για το παρελθόν συνεχίζεται. Τους αρέσουν να φοράνε παπιγιόν, τιράντες ή ένα κρεμαστό gameboy στο λαιμό τους. Παράλληλα, λατρεύουν το ρόλοι που φορούσες στο σχολείο ή κυκλοφορούν με ένα old school σακίδιο, που θα μπορούσε μέσα του να κρύβει δίσκους, φωτογραφική μηχανή από τη δεκαετία του ’90, mixtapes, Viewmaster και κύβους του Ρούμπικ.

macstickrs-macbook-decals-460x289

Hipsters να ένα Apple. Είναι λάτρεις της Apple και κουβαλάνε πάντα μαζί τους iphone και ipod γεμάτα με τραγούδια που ακόμα δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

2400x1600-hipster-bike-460x307

Τελευταίες πινελιές για την υιοθέτηση του εξ’ ολοκλήρου χιπστερικού στιλ είναι το ποδήλατο. Κάθε χίπστερ που σέβεται τον εαυτό του έχει ένα ποδήλατο για να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας. Συνήθως επιλέγουν τα σπαστά ποδήλατα για να είναι πιο εύκολη η μεταφορά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: toratora.gr