Όμορφες εικόνες από την Ισπανία

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και ταξιδέψτε με το μυαλό μέχρι την Ισπανία.

ΠΑΡΚΟ GUEL

Το Πάρκο Guel στην Βαρκελώνη είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελείται από κήπους και άλλα καλλιτεχνικά στοιχεία. Χτίστηκε το 1900 και ολοκληρώθηκε το 1914.

AAf9vUY

ΑΛΑΜΠΡΑ, ΓΡΑΝΑΔΑ

Το παλάτι χτίστηκε αρχικά το 889 και στη συνέχεια επανακατασκευάστηκε από τον Μαυριτανό Mohammed ben Al-Ahmar. Αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και έχει εμπνεύσει πολλές ιστορίες και τραγούδια.

AAfeLpi

ΣΙΕΡΑ ΝΕΒΑΝΤΑ, ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

Το χιονισμένο αυτό βουνό βρίσκεται στα 3.478 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας, την κορυφή Mulhacen.

AAf9vPt

ΓΚΑΖΤΕΛΟΥΓΚΑΤΞΕ, ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

Ένα νησί στη Χώρα των Βάσκων που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια τεχνητή γέφυρα. Στην κορυφή του νησιού βρίσκεται ένα ερημητήριο του 10ου αιώνα αφιερωμένο στον Ιωάννη τον Βαπτιστή.

22222222222222

ΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ
Οι κερασιές ανθίζουν από το Μάρτιο μέχρι τις αρχές Απριλίου και καλύπτουν τις κοιλάδες με τα λευκά λουλούδια τους. Αργότερα τα πάντα κοκκινίζουν, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

AAf9T9Y

 

ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ, ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η μεγάλη αυτή Ρωμαιοκαθολική εκκλησία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Antoni Gaudi. Η εκκλησία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

AAf9GlL

ΤΟΛΕΔΟ

Η “πόλη των τριών πολιτισμών” ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονμιάς από την UNESCO το 1986 για το γεγονός ότι εκεί συνυπήρχαν ο Χριστιανικός, ο Μουσουλμανικός και ο Εβραϊκός πολιτισμός.

AAf9vV1

ΜΟΣΚ-ΚΑΤΕΝΤΡΑΛ, ΚΟΡΝΤΟΒΑ

Μνημείο της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής, η καθολική αυτή εκκλησία έγινε τζαμί μετά την ισλαμική κατάκτηση το 711. Το 1984 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

AAf9w3Z

ΜΑΡΜΠΕΛΑ

Η Μαρμπέλα εκτείνεται σε 117 τετρ. χλμ. και βρίσκεται στη Μεσόγειο μεταξύ Μάλαγκας και Γιβραλτάρ, στους πρόποδες της Σιέρα Μπλάνκα.

AAf9E7i

ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ, ΓΑΛΙΚΙΑ

Το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα είναι η πρωτεύουσα της Γαλικίας.

AAf9lsb

 

msn.gr