Σε «παράδεισο» αισθητικών επεμβάσεων εξελίσσεται η Τουρκία

Σε «παράδεισο» των μεταμοσχεύσεων μαλλιών αλλά και των αισθητικών στα Βαλκάνια τείνει να εξελιχθεί η Τουρκία, με τον ιατρικό τουρισμό να ανθεί και την χώρα να δέχεται πολλούς πολίτες από την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία.

Συνηθέστερα τη χώρα επισκέπτονται γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο όμορφη μύτη, ένα καλύτερο στήθος ή πιο επίπεδη κοιλιά χωρίς να λείπουν και οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν μαλλιά χωρίς να πληρώσουν… τα μαλλιά της κεφαλής τους, δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Τούρκοι πανεπιστημιακοί καθηγητές πλαστικής χειρουργικής που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο 9ο Συνέδριο της Βαλκανικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.

Μάλιστα η γειτονική χώρα πρωτοπορεί όχι μόνο στις αισθητικές αλλά και στις επανορθωτικές επεμβάσεις καθώς ήδη από το 2012 έχουν γίνει πέντε επιτυχείς μεταμοσχεύσεις προσώπου και άλλες τόσες μεταμοσχεύσεις άκρων, σύμφωνα με δημοσίευμα στο medicalnews.gr. 

«Στην Τουρκία δεν υπάρχει κανένας τομέας της πλαστικής χειρουργικής που να μην εφαρμόζεται. Παρακολουθούμε όλες τις παγκόσμιες εξελίξεις τόσο στην αισθητική όσο και στην επανορθωτική χειρουργική και ό,τι καινούργιο υπάρχει το υιοθετούμε. Ό,τι καινούργιο βγει στην Ευρώπη και ιδίως στην Αμερική το φέρνουμε στην χώρα. Υπάρχουν πολύ ισχυρές εταιρείες που φέρουν από έξω όλα τα νεότερα υλικά γι αυτό και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ξένων πολιτών που έρχονται για ιατρικό τουρισμό και κυρίως για αισθητικές επεμβάσεις» επισημαίνει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χατζέττεπε της Άγκυρας και πρόεδρος της Τουρκικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Φιγκέν Οζγκιούρ (Figen Özgür). Προσθέτει μάλιστα πως ο λόγος που οι ξένοι προτιμούν την Τουρκία για αισθητικές επεμβάσεις είναι οι χαμηλές τιμές, η ποιότητα των υπηρεσιών και οι καινοτόμες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται.