Οι πιο περίεργες πίτσες στον κόσμο

Η πίτσα θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα πιο διαδεδομένα εύκολα και γρήγορα φαγητά. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, με πολλά διαφορετικά υλικά ανάλογα με τις γεύσεις και τις συνήθειες του κάθε τόπου.

ΑΓΓΛΙΑ

Οι Άγγλοι ανακάλυψαν πως να τρώνε ένα πλήρες πρωϊνό πάνω σε πίτσα. Η πίτσα πρωινό έχει ντομάτες, πατάτες, μανιτάρια, λουκάνικο, μπέικον, φασόλια, τυρί και αυγά μάτια. Ένας απολαυστικός τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

AAecPhU

ΓΑΛΛΙΑ

Μία από τις πιο διαδεδομένες πίτσες στην Γαλλία είναι η πίτσα φλαμπέ η οποία ξεκίνησε από την Αλσατία. Πρόκειται για μια πίτσα με λεπτή ζύμη που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και καλύπτεται με μπέικον, κρεμμύδια και κρέμα γάλακτος.

AAecUFm

ΔΑΝΙΑ

Οι Δανοί πήγαν την πίτσα ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας κρέας από άλογο.

AAedfgE

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Η καρύδα στην πίτσα θα σας φαίνεται προφανώς λίγο περίεργη επιλογή, αλλά στην Κόστα Ρίκα συνηθίζεται ευρύτατα. Η δεύτερη στις προτιμήσεις τους είναι η πίτσα με γαρίδες.

AAedpLh

ΡΩΣΙΑ

Αυτή η πίτσα είναι για μερακλήδες. Η πιο διαδεδομένη πίτσα στη Ρωσία λέγεται “mockba” και έχει σαρδέλες, τόνο, σκουμπρί, κρεμμύδια, σολομό και κόκκινη ρέγγα.

AAecPmP

ΙΝΔΙΑ

Μια κλασική Ινδική πίτσα έχει ταντούρι κοτόπουλο ή αρνί, τζίντζερ τουρσί, τυρί τύπου κότατζ με άπειρη μαγιονέζα.

AAecUCi

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ο αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά των Βραζιλιάνων, σε τέτοιο βαθμό που προσθέτουν στην πίτσα τους αρακά, καρότα, αυγά ορτυκιού, παντζάρια και σταφίδες.

AAedcNL

ΙΑΠΩΝΙΑ

Η Okonomiyaki είναι σε γενικές γραμμές μικρότερη από την παραδοσιακή πίτσα και έχει λάχανο, χοιρινό, νούντλς και καλαμάρι. Στη συγκεκριμένη πίτσα πάνω από τα νούντλς προσθέτουν και τηγανιτά αυγά και σος okonomiyaki.

AAedsX9 (1)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι λάτρεις της πίτσας στη Γερμανία την προτιμούν με θαλασσινά και συγκεκριμένα με τόνο.

AAedcX0

Δείτε την συνέχεια εδώ