Πρωταγωνίστρια του Sex & the City μιλά για την μητρότητα

Τη δική της οπτική για το θέμα της μητρότητας έδωσε η Kim Cattrall, που έγινε ευρύτερα γνωστή για τον ευρηματικό ρόλο της Samatha στο Sex And The City, στην εκπομπή του BBC, «Woman’s Hour».

«Δεν έχω γίνει βιολογικά μητέρα, αλλά είμαι. Έχω τόσους νέους και νέες ηθοποιούς που βρίσκονται υπό την προστασία μου και με έχουν ως μέντορα. Έχω ανήψια με τα οποία είμαι πολύ δεμένη επίσης. Υπάρχει τρόπος να γίνεις μητέρα στις μέρες μας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει οπωσδήποτε το όνομά σου στο πιστοποιητικό γέννησης. Μια γυναίκα μπορεί να εκφράσει το μητρικό της ένστικτο πολύ ξεκάθαρα και πολύ έντονα. Και να νιώσει πολύ ικανοποιημένη για αυτό».

Η Kim Cattrall αναφέρεται με ενοχλημένο τρόπο στις «ταμπέλες» που συνηθίζει να «κολλά» η κοινωνία σε όσες γυναίκες δεν έχουν παιδί και στον στιγματισμό που προκύπτει.

«Το «χωρίς παιδί» ακούγεται κάπως προσβλητικό. Ακούγεται σα να είσαι υποδεέστερος ή ‘μισός’ επειδή δεν έχεις παιδί. Νομίζω ότι για πολλές γυναίκες της γενιάς μου, δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή. Ήταν περισσότερο κάπως έτσι: ‘Τα πράγματα στη ζωή μου πηγαίνουν πολύ καλά, είμαι χαρούμενη, θα το κάνω τον επόμενο χρόνο, σε δυο χρόνια, σε πέντε χρόνια. Και ξαφνικά, όταν πια είσαι κοντά στα 40 και σκέφτεσαι ‘μήπως τώρα’, ο γιατρός σου σε ενημερώνει ότι ναι, μπορείς να το κάνεις, αλλά θα αποτελέσεις επιστημονικό πείραμα, καθώς θα πρέπει να δούμε το πώς θα μείνεις έγκυος. Και εκεί απλά αναρωτιέσαι αν τελικά το θέλεις τόσο πολύ».