Ξενοδοχεία φτιαγμένα...από άμμο!

Έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες τους είναι τα δύο πρώτα ξενοδοχεία στον κόσμο που είναι κατασκευασμένα από άμμο, στην Ολλανδία.

Τα ξενοδοχεία χτίστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ για γλυπτά από άμμο στις ολλανδικές πόλεις Σνικ και Ος. Εσωτερικά τα ξενοδοχεία είναι κατασκευασμένα από λεπτούς τοίχους, που καλύπτονται με ενισχυμένη άμμο, ενώ εξωτερικά τα δωμάτια καλύπτονται από γλυπτά ύψους οκτώ μέτρων, τα οποία έχουν το σχήμα της πόλης των Φλίντστοουνς και του Σινικού Τείχους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο sofokleousin.gr, τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι πλήρως εξοπλισμένα μονόκλινα με παράθυρα, ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, αλλά και ασύρματο ίντερνετ.

Εσωτερικά, κάθε ξενοδοχείο είναι κατασκευασμένο από λεπτούς τοίχους, που καλύπτονται από ενισχυμένη άμμο, προκειμένου να μην καταρρεύσουν.  Ενώ, ο εξοπλισμός του μπάνιου και το κρεβάτι δεν ήταν δυνατό να είναι από άμμο, οπότε προτιμήθηκαν πιο παραδοσιακά υλικά.

Εξωτερικά, τα δωμάτια καλύπτονται από γλυπτά ύψους οκτώ μέτρων, τα οποία έχουν το σχήμα της πόλης των Φλίντστοουνς και του Σινικού Τείχους και είναι διακοσμημένα με δράκους και φιγούρες εμπνευσμένες από τον περίφημο στρατό από τερακότα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες για την κατασκευή αυτή, την οποία εμπνεύστηκαν από τα ξενοδοχεία πάγου στη Σουηδία και Φινλανδία.

Όσον αφορά το κόστος της διαμονής, μια διανυκτέρευση για δύο άτομα κοστίζει περίπου 148 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και περιήγηση στο Φεστιβάλ γλυπτών. Η τιμή όμως δεν φαίνεται να είναι ανασταλτικός παράγοντας καθώς τα δωμάτια έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία έχουν προσωρινό χαρακτήρα, καθώς αναμένεται να κλείσουν μετά το τέλος του Φεστιβάλ, στις 4 Οκτωβρίου, στις δύο ολλανδικές πόλεις.

AAeiAUf

AAeiAUh

AAeifnW

AAeihRe

AAeihRh

AAeioak

AAeivR4

AAeiyjC