Mπαχαρικά που χαρίζουν τέλειο δέρμα και μακριά μαλλιά!

Κάποια μυρωδικά και μπαχαρικά είναι γεμάτα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν το δέρμα και τα μαλλιά σου να είναι υγιή.

Ποια μυρωδικά και βότανα συμβάλουν στον περιορισμό των φλεγμονών, στη διατήρηση ενός λαμπερού δέρματος και καταπολεμούν τις ρυτίδες; Σύμφωνα με το Shape.gr είναι τα εξής:

1. Πράσινο τσάι για προστασία από τον ήλιο

Το πράσινο τσάι περιέχει μεγάλες ποσότητες κατεχινών, που έχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση για το δέρμα. Μελέτες έδειξαν πως η χρήση λοσιόν που περιέχει πράσινο τσάι, μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου για ηλιακό έγκαυμα και βλάβες στο DNA.

2. Κανέλα για λαμπερό δέρμα

Η κανέλα είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις φθορές στο δέρμα. Ενισχύει επίσης την κυκλοφορία και την αιμάτωση, αυξάνοντας την κυτταρική ανανέωση και την επιδιόρθωση της επιδερμίδας. Για μια γρήγορη ενίσχυση σε αντιοξειδωτικά, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού στη βρώμη ή τον καφέ σου.

3. Πιπεριές τσίλι κατά των ρυτίδων

Πιπέρια όπως το καγιέν, οι πιπεριές τσίλι και η πάπρικα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Μπορείς να προσθέσεις 1-2 πιπεριές στα γεύματά σου για να δεις τα οφέλη.

4. Κουρκούμη για τη μείωση των φλεγμονών

Η κουρκούμη είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, χάρη στη μεγάλη ποσότητα του αντιοξειδωτικού κουρκουμίνη που περιέχει. Μελέτες έχουν δείξει πως η κουρκουμίνη συμβάλει στην καταπολέμηση του μελανώματος. Μπορείς να προσθέσεις το μπαχαρικό αυτό στα smoothies, τις σούπες ή τα ροφήματά σου.

5. Σκόρδο για υγιή μαλλιά

Το σκόρδο περιέχει κυστεΐνη, ένα αμινοξύ που δίνει δύναμη στα μαλλιά. Το συγκεκριμένο αμινοξύ βοηθάει τα μαλλιά σου είτε το τρως είτε το χρησιμοποιείς τοπικά.

6. Σπόροι μάραθου για την ευαισθησία του δέρματος και δυνατά μαλλιά

Οι σπόροι του μάραθου είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες συστατικό. Για να μειωθεί η ευαισθησία του δέρματός σου πρόσθεσε τουλάχιστον 4 γραμμάρια τη μέρα στη διατροφή σου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για τη φροντίδα των μαλλιών.Σπάσε μερικούς σπόρους μάραθου και ανάμιξέ τους με βραστό νερό για ένα ξέπλυμα που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και την ενδυνάμωση των μαλλιών.