Νέα Υόρκη: Ξεκινάει η πρώτη εβδομάδα μόδας ανδρών

Αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η πρώτη εβδομάδα μόδας ανδρών στη Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες της παγκόσμιας μόδας.

Πενηνταέξι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν από τις 13 Ιουλίου την κολεξιόν της άνοιξης 2016, και μερικά από τα μεγαλύτερα όνομα θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση της αμερικανικής μητρόπολης, με ενδεικτικές μάρκες τις Ralph Lauren, Michael Kors και Calvin Klein, ενώ θα παρουσιαστούν και απερχόμενοι σχεδιαστές.

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής αποφάσισε να θεσπίσει το συγκεκριμένο θεσμό με στόχο να “επαναπατριστούν” Αμερικανοί σχεδιαστές, η οποία συνήθως συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές πασαρέλες.

Αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να ανανέωση την αμερικανική αγορά αντρικού ρουχισμού, αφού μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των Αμερικανικών καταστημάτων βασίζεται στις αντρικές κολεξιόν των εβδομάδων μόδας στο Παρίσι και το Μιλάνο, δίνοντας έτσι ένα ‘πλεονέκτημα’ στους Ευρωπαίους σχεδιαστές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι διεθνώς έχει παρατηρηθεί έκρηξη, τις τελευταίες σεζόν, στις πωλήσεις ανδρικού ρουχισμού η οποία προκάλεσε μεγάλες αφίξεις κεφαλαίου στις Ευρωπαϊκές αγορές, που μέχρι τώρα πρωταγωνιστούν στην ανδρική μόδα, ακόμα και όταν οι σχεδιαστές είναι Αμερικανοί.

Επιπλέον, η ανδρική εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης θα δώσει περισσότερη προσοχή στις μάρκες ανδρικού ρουχισμού, οι οποίες συχνά επισκιάζονται από τις γυναικείες κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο.

Το γεγονός ότι οι ανδρικές κολεξιόν παρουσιάζονται μέχρι στιγμής μαζί με τις γυναικείες το Σεπτέμβριο δημιουργεί και ένα ακόμα πρόβλημα για τους Αμερικανούς σχεδιαστές αφού η πλειοψηφία των παραγγελιών από τα καταστήματα γίνονται το καλοκαίρι, όταν διενεργούνται και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πασαρέλες και άρα το Σεπτέμβριο πολύ αγοραστές είχαν κλείσει τις παραγγελίες τους για την επόμενη σεζόν.

Πηγή: mega