Ψώνισε εξοικονομώντας χρήματα

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι επιρρεπείς στα ψώνια. Κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό. Τώρα όμως, με την οικονομική κρίση, η σπάταλη χρημάτων σε ρούχα και προϊόντα ομορφιάς  είναι πολυτέλεια.

Μπορείτε να ψωνίσετε τα εντελώς απαραίτητα για την περιποίηση σας, εξοικονομώντας χρήματα. Με ποιον τρόπο;

Το διαβάσαμε στο ingossip. gr και συμφωνούμε απόλυτα!

Ξεκίνα βάζοντας προϋπολογισμό στον εαυτό σου

Αν αφήνεις τον εαυτό σου “ελεύθερο” στα έξοδα την πάτησες χωρίς να το καταλάβεις. Ο καλύτερος τρόπος να βάλεις στον εαυτό σου “λουρί” είναι να φροντίσεις να έχεις μαζί σου μόνο όσα χρήματα χρειάζεσαι κάθε φορά που πας για ψώνια. Όσο βολικό είναι το πλαστικό χρήμα, στην πραγματικότητα σε βγάζει πάντα εκτός μπάτζετ γιατί όλο και το ψωνίζεις αυτό το παραπάνω.

Φτιάξε λίστα και μην ξεφύγεις

Μην πας ποτέ για ψώνια χωρίς να έχεις καταγράψει πρώτα τι χρειάζεσαι. Όταν φτάνεις στο σούπερ μάρκετ (και γενικά στα μαγαζιά, εδώ που τα λέμε) χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς σου λείπει τότε με μαθηματική ακρίβεια θα ξεφύγεις και μάλιστα πάρα πολύ. Λίστα, λοιπόν, και αυστηρή!

Κάνε έρευνα αγοράς

Μην υποτιμάς τη σύγκριση τιμών. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο όμως κάποια στιγμή θα καταλήξεις από πού σε συμφέρει να αγοράζεις το καθετί. Κέρδισε χρόνο και βοήθα και άλλους βάζοντας και άλλους στο “κόλπο”. Ενημέρωσε σχετικά φίλους και συγγενείς και ξεχυθείτε στα μαγαζιά. Καταγράψτε τα δεδομένα και ρυθμίστε τα ψώνια σας άφοβα και έξυπνα.

Εκμεταλλεύσου εκπτώσεις και προσφορές

Μην το γελάς καθόλου. Άσε που όπως το πάμε έχουμε προσφορές όλο τον χρόνο σε διάφορα είδη -ακόμη και πρώτης ανάγκης. Ειδικά σε ό,τι αφορά αυτά, φρόντισε να τσεκάρεις τι προσφέρεται σε έκπτωση την κάθε στιγμή, μήπως και το χρειάζεσαι.
Και βέβαια, σε ό,τι αφορά σε ρουχισμό και συγκεκριμένα κομμάτια κλασσικά εννοείται ότι δεν ψωνίζεις παρά μόνο σε περίοδο αυστηρών εκπτώσεων.

Προσοχή στις… “κακές παρέες”

Όταν βγαίνεις για ψώνια -ακόμη και στο σούπερ μάρκετ αν πας- πρόσεξε ποιον θα έχεις μαζί σου. Όσοι είναι πρακτικοί, οικονόμοι και μετρημένοι γενικότερα επιτρέπονται ως συνοδοιπόροι στις αγορές σου. Οι υπόλοιποι απαγορεύονται ρητοτότατα!!! Θέλουμε ανθρώπους να μας “μαζεύουν” και όχι να μας σπρώχνουν στον γκρεμό”.