Eurovision 2015: Τραγούδησε καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι

Η ερμηνεία της 35χρονης τραγουδίστριας από την Πολωνία προκάλεσε συγκίνηση κατά τη διάρκεια πρόβας στην Eurovision, καθώς τραγούδησε το κομμάτι της καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Μόνικα Κουζίνσκα έμεινε παράλυτη από την μέση και κάτω έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα.

«Θεωρώ ότι η ερμηνεία μου είναι μια μαρτυρία προκειμένου να δηλώσω ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πτοείται και να ζούμε κάθε λεπτό της ζωής ακόμα και όταν εκείνη μας υποβάλλει σε μία δύσκολη δοκιμασία. Μετά το ατύχημά μου, το να τραγουδάω έγινε η αποστολή μου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 35χρονη τραγουδίστρια.

 

moo-4
Την 23η Μαΐου η Μόνικα Κουζίνσκα θα εκπροσωπήσει την Πολωνία με στόχο να «τραγουδήσει ένα μήνυμα εμψύχωσης» προς όλους τους ανθρώπους με αναπηρία.
«Δίστασα όταν μου πρότειναν να συμμετάσχω στη Eurovision. Δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί τραγουδιών. Ομως αμέσως μετά σκέφτηκα ότι ήταν ένας τομέας όπου μπορούσα να δράσω με ευρύτερο τρόπο. Τα πάντα έχουν ένα νόημα στη ζωή και η ζωή μας προσφέρει διαφορετικά δώρα» εξήγησε η ίδια.

Στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Βιέννη, με σύνθημα «οικοδομούμε γέφυρες» (Building Bridges), η 35χρονη έγραψε με το σύζυγό της το τραγούδι «Στο όνομα της αγάπης» (In the name of love).