Μάχη Έρογλου - Ακιντζί στο δεύτερο γύρο των εκλογών στα κατεχόμενα

Ο Μουσταφά Ακιντζί, έκανε την έκπληξη, καταφέρνοντας να περάσει στον δεύτερο γύρο που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου στα κατεχόμενα.

Ο Ακιντζί θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον σκληροπυρηνικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος συγκέντρωσε 28,21% και σε απόσταση αναπνοής τον ακολουθεί ο Ακιντζί με 26, 92%.

Ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε “ιστορική μέρα την σημερινή”. Ο «λαός» πλέον, είπε, θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στον δεύτερο γύρο η θέληση του κόσμου αυτή θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο. «Θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την ειρήνη, τη δημοκρατία, μια ανθρώπινη διαβίωση και όλοι μαζί θα κάνουμε τα βήματα για το αύριο», πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί.

Τα ποσοστά: 

  1. Ντερβίς Έρογλου 28,21%
  2. Μουσταφά Ακιντζί 26, 92%
  3. Σιμπέλ Σιμπέρ 22,54%
  4. Κουντρέτ Οζερσάι 21,21%
  5. Μουσταφά Ονουρέρ 0,40%
  6. Μουσταφά Ουλάς 0,24%
  7. Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ 0,49%

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 104.069 ή ποσοστό 62,5% με τις έγκυρες ψήφους να φτάνουν τις 101.945. Η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 65%.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις δημοσκοπήσεις του γραφείου ερευνών Gezisi της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είχε προβλέψει ότι αντίπαλος του Έρογλου στον δεύτερο γύρο θα είναι ο Ακιντζί , ενώ όλες οι άλλες δημοσκοπήσεις έδειχναν αναμέτρηση Έρογλου-Σιμπέρ. Το ίδιο γραφείο έχει προβλέψει ότι τελικός νικητής την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ο Μουσταφά Ακιντζί.

Αναλυτές εκτιμούν ότι την επόμενη Κυριακή, οι υποστηρικτές του ΡΤΚ και του κ. Οζερσάι θα υποστηρίξουν τελικά την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί, παράλληλα πηγές αναφέρουν πως στελέχη των Σιμπέρ – Οζερσάι διαμήνυσαν ότι θα στηρίξουν τον κ. Ακιντζί.