Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία άντεξε το πλήγμα των κυρώσεων της Δύσης

Ερωτήσεις από τους πολίτες της Ρωσίας, μέσω live blogging, σχετικά με την εξωτερική πολιτική, τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, το Κίεβο και τους αυτονομιστές του Ντόνετσκ και Luhansk, αλλά και για την οικονομία, δέχτηκε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξή του.

Η φετινή συνέντευξη ξεπέρασε τις προηγούμενες φορές, με τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν να έχουν φτάσει, στο ξεκίνημα των ερωτήσεων, τα 2,5 εκατομμύρια, ενώ οι γραμμές είχαν μείνει ανοικτές για πολλές ώρες.

Σε ερώτηση για τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρωσία, ο Πούτιν απάντησε πως «εάν διατηρηθεί η εσωτερική πολιτική κατάσταση, εάν η κοινωνία παραμείνει ενωμένη, καμία απειλή δεν αποτελεί κίνδυνο».

Όσον αφορά την οικονομία, με την οποία ξεκίνησε η συνέντευξη, ο ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι “η ρωσική οικονομία θα ανακάμψει σε περίπου δύο χρόνια, ενδεχομένως όμως και νωρίτερα».

Η Ρωσία, είπε, «άντεξε το πλήγμα των κυρώσεων της Δύσης και παραμένει ισχυρή οικονομία». Ως ένδειξη, παρέπεμψε στην πρόσφατη ανάκαμψη του ρουβλίου ενώ επανέλαβε πως οι οικονομικές κυρώσεις «πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να αναπτυχθεί» η οικονομία.

Ο Βλ.Πούτιν είχε σταθεί στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και στον τομέα των κατασκευών, τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας, αν και αναγνώρισε πως ο υψηλός πληθωρισμός (11,4%) έχει συμπιέσει το διαθέσιμο εισόδημα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις 50 ερωτήσεις και απαντήσεις: http://bit.ly/1FX6GpO