Αεροσκάφη βομβάρδισαν συνοικίες στη Ράφα - Προ των πυλών η ισραηλινή επέμβαση, εκκενώνεται η περιοχή

Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη χτύπησαν περιοχές της Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, πλήττοντας «τρομοκρατικούς στόχους» και στρατιωτικές δομές, συμπεριλαμβανομένης μιας θέσης ελεύθερου σκοπευτή.

Το ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) τη Δευτέρα, σύμφωνα με το ABC News.

Η επίθεση περιελάμβανε περιοχές της Ράφα «από τις οποίες εκτοξεύτηκαν βλήματα προς την περιοχή του Κερέμ Σαλόμ χθες», ανέφεραν αξιωματούχοι των IDF στο Telegram.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς μετά τα πλήγματα της Δευτέρας. Τα πλήγματα των IDF την Κυριακή είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 12 άτομα στη Ράφα, μεταδίδει το αμερικανικό ABC.

Κατά το πρακτορείο AFP, αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν ότι ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν δύο περιοχές της Ράφα που ο στρατός είχε διατάξει να εκκενωθούν.

Κοντά σε επιχείρηση στη Ράφα ο ισραηλινός στρατός, διατάσσει να εκκενωθεί η περιοχή

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τη Δευτέρα περίπου 100.000 πολίτες σε τμήματα της Ράφα να εκκενώσουν «αμέσως» μια ανθρωπιστική ζώνη, λέγοντας ότι θα επιχειρήσει με μεγάλη ένταση σε αυτές τις περιοχές, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η Χαμάς κάνει λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση».

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι ζητά από τους κατοίκους της Γάζας που βρίσκουν καταφύγιο στην ανατολική Ράφα να εκκενώσουν προσωρινά την περιοχή, ένα σημάδι ότι το Ισραήλ πλησιάζει στην εισβολή στην πόλη, αψηφώντας τις διεθνείς πιέσεις.

Χαμάς: Η επίθεση στη Ράφα δεν θα είναι πικνίκ για τις ισραηλινές δυνάμεις

Την ίδια ώρα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στη Ράφα δεν θα είναι «πικνίκ» για τις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή επίθεση στην πόλη.

Οι IDF ρίχνουν φυλλάδια στη Ράφα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενόψει της ισραηλινής επιχείρησης
Παράλληλα, ισραηλινά αεροσκάφη άρχισαν τη Δευτέρα να ρίχνουν φυλλάδια στην ανατολική Ράφα, προειδοποιώντας χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο στην πόλη ότι μπορεί να κινδυνεύουν ενόψει μιας πιθανής ισραηλινής επιχείρησης.

«Οι IDF θα επιχειρήσουν εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή όπου βρίσκεστε, όπως επιχειρούσαν μέχρι τώρα», έγραφαν τα φυλλάδια στα αραβικά, σύμφωνα με τη μετάφραση που παρείχαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.

«Όποιος βρεθεί κοντά σε τρομοκρατικές οργανώσεις θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τα μέλη της οικογένειάς του» προσθέτουν τα φυλλάδια.

Τα φυλλάδια περιλάμβαναν οδηγίες για εκκένωση, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την ανθρωπιστική περιοχή κοντά στο Al-Mawasi, δήλωσε το Ισραήλ.

Τα φυλλάδια που ρίχνει το Ισραήλ στη Ράφα