Κινηματογραφική ληστεία διαμαντιών στο Λονδίνο

Με ριφιφί που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, διαρρήκτες άδειασαν από το περιεχόμενό τους 300 χρηματοκιβώτια στη συνοικία των διαμαντοπωλών του Λονδίνου. Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο φρεάτιο του ασανσέρ και στη συνέχεια άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό.

Το ακριβές ποσό της λείας τους δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ωστόσο ένας ειδικός στον τομέα των διαμαντιών, ο Λιούις Μάλκα, έκανε λόγο για “εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Απ’ ότι κατάλαβα, πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια”, εξήγησε.

Οι διαρρήκτες έδρασαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών και άδειασαν τα 300 χρηματοκιβώτια της εταιρείας Hatton Garden Safe Deposit Limited, εξουδετερώνοντας το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου,  που βρίσκεται στο Χάτον Γκάρντεν. Τα περισσότερα από αυτά τα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του τομέα του εμπορίου διαμαντιών και κοσμημάτων.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης και έστειλε επί τόπου μια ομάδα αστυνομικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποίησαν “βαριά εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα”.