Προειδοποιήσεις Μπλερ για περίοδο αστάθειας αν κερδίσουν οι Συντηρητικοί

Με προειδοποιήσεις εισέρχεται στην προεκλογική περίοδο ο Τόνι Μπλερ, ο οποίος κάνει λόγω για ενδεχόμενη αστάθεια της Βρετανίας, που έχει να εμφανιστεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αν νικήσουν οι Συντηρητικοί.

Στην πρώτη του ομιλία στην εκλογική του περιφέρεια Σέτζφιλντ στην κομητεία του Ντάραμ, ο Μπλερ θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών, τονίζοντας πως αν επανεκλεγεί ο συντηρητικός Κάμερον τον ερχόμενο μήνα, αυτό θα οδηγήσει σε μία περίοδο αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εργατικό Κόμμα, ο Μπλερ, θα πει ότι “οι θέσεις εργασίας που είναι εξασφαλισμένες ξαφνικά θα τεθούν σε κίνδυνο. Οι αποφάσεις για επενδύσεις θα αναβληθούν ή θα ακυρωθούν. Μία σκιά αβεβαιότητας θα αιωρείται πάνω από τη βρετανική οικονομία“.

Παράλληλα θα υποστηρίξει ότι ο Κάμερον δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να κατευνάσει τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματός του και να επιχειρήσει να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που έχουν αποστατήσει από τους Τόρις κι έχουν ενταχθεί στο αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UΚΙP).

Αυτό το ζήτημα, που αγγίζει το μέλλον της χώρας, είναι πολύ σημαντικό για να αντιμετωπίζεται έτσι“, θα τονίσει ο Μπλερ και θα εξάρει τον νυν ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ επειδή αντιστάθηκε στις πιέσεις και δεν δεσμεύτηκε για δημοψήφισμα.