Μαίνονται οι μάχες στην Υεμένη με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 141 σε 24 ώρες

Το τελευταίο 24ωρο, μαίνονται οι μάχες μεταξύ σιιτών ανταρτών και υποστηρικτών του Προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι στην Υεμένη με τον απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 141.

Ο Ερυθρός Σταυρός, από την πλευρά του, αδυνατεί να παράσχει την απαιτούμενη ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς στην χώρα η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται, με τα νοσοκομείο πλέον να έχουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και αδυνατούν να περιθάλψουν τους τραυματίες, που φτάνουν κατά εκατοντάδες.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανέφερε «επιμελητειακά προβλήματα» στην αποστολή της βοήθειάς της, την ίδια ώρα που απομάκρυνε από το αεροδρόμιο της Σαναά «11 μέλη του προσωπικού της», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Άχμεντ Ασίρι, προσθέτοντας ότι προγραμματίζεται και άλλη επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού.

Η Ιορδανία, μέλος του συνασπισμού, ανακοίνωσε χθες ότι απομάκρυνε μέσω Σαουδικής Αραβίας 130 πολίτες της, ενώ η Γαλλία μετέφερε δια θαλάσσης, μέσω του λιμανιού του Μπάλχαφ, στην ανατολική χώρα, 63 ανθρώπους, εκ των οποίων 23 Γάλλοι, στο Τζιμπουτί.