Νεκρός βρέθηκε κάτω από αδιευκρινιστές συνθήκες ο Άντριου Γκετί της Getty Oil

Νεκρός βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του ο 47χρονος Αντριου Γκετί, στον σπίτι του στο Λός Άντζελες, εγγονός του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Getty Oil, Ζαν Πολ Γκετί και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ο Άντριου Γκέτι βρέθηκε μέσα στο μπάνιο του. Μια γυναίκα τηλεφώνησε στην αστυνομία και ανέφερε το γεγονός. Αμέσως στο σημείο έφτασε περιπολικό και οι άνδρες της άμεσης δράσης βρήκαν το άψυχο σώμα του.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τους γονείς του, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους ζητούν από τα Μ.Μ.Ε. να σεβαστούν την δύσκολη στιγμή που περνά η οικογένεια, τονίζοντας πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Οι New York Times αναφέρουν πως «ο θάνατος «φαίνεται ότι προήλθε από φυσικά αίτια», σύμφωνα με δηλώσεις του Επικεφαλής των ερευνών στις και διευκρίνισε πως επειδή δίπλα του βρέθηκε κάποιο φάρμακο η αρχική πληροφόρηση έκανε λόγο για «ατύχημα».

Ο Εντ Γουίντερ υποστήριξε πως οι έρευνες συνεχίζονται και θα πρέπει να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, τον τελευταίο καιρό δεν αισθανόταν καλά και μάλιστα είχε κλείσει ραντεβού για την Τετάρτη με τον προσωπικό του γιατρό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αντριου Σμιθ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Λος Αντζελες (LAPD) επεσήμανε ότι «είναι ακόμη πολύ, πολύ νωρίς για την έρευνα» αλλά είπε ότι με βάση τις αρχικές παρατηρήσεις «δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως για εγκληματική πράξη»

Μια πηγή από την αστυνομία ανέφερε στους Times ότι ο Γκετί βρέθηκε γυμνός από τη μέση και κάτω στο μπάνιο του σπιτιού του στο Hollywood Hills την Τρίτη και έφερε τραύμα από αμβλύ αντικείμενο. Ωστόσο είναι ασαφές κατά πόσον ο θάνατος του προκλήθηκε από πτώση ή κάτι άλλο.

Η ιστοσελίδα TMZ.com με ειδήσεις από το χώρο των διασημοτήτων, ανέφερε νωρίτερα ότι ο Γκετί βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του στο Χόλιγουντ Χιλς κάτω από ύποπτες συνθήκες και ότι μια πρώην φίλη του κρατείται ως πιθανή μάρτυρας ή ύποπτη.

Η εφημερίδα Los Angeles Times γράφει ότι ο Γκετί είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μιας γυναίκας δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ο 47χρονος Αντριου Γκετί, ήταν ένας από τους 4 γιους της Αν και του Γκόρντον Γκετί, ο οποίος ήταν ένας από τους 3 γιους του Ζαν Πολ Γκετί.

Ο παππούς του, ο Ζαν Πολ Γκετί, συγχώνευσε αρκετές μικρότερες πετρελαϊκές εταιρίες στη Getty Oil τη δεκαετία του 1960. Κάποια εποχή ο Αμερικανός βιομήχανος ήταν ένας από τους πλουσιότερους πολίτες στις ΗΠΑ. Ηταν επίσης δεινός συλλέκτης έργων τέχνης ο οποίος και ίδρυσε το ταμείο που χρηματοδοτεί το Μουσείο J. Paul Getty και αρκετά ακόμη ιδρύματα.

Άντριου Γκετί  3 Άντριου Γκετί 2

andrew-getty-thumb-large

2

 

Άντριου Γκετί