ΗΠΑ: Συνελήφθη 66χρονος που απειλούσε -μέσω διαδικτύου- να δολοφονήσει τον Τραμπ

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κοτσίζ ανακοίνωσε χθες πως αναζητούσε κάτοικο της Αριζόνα, ο οποίος απείλησε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News να μεταδίδει στη συνέχεια πως οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα.

Σε βάρος του Ρόναλντ Λι Σίβρουντ, 66 ετών, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν στην πολιτεία Ουισκόνσιν, γνωστοποίησε το γραφείο του σερίφη.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ βρισκόταν στην Κοτσίζ καθώς κάνει περιοδεία σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, στο πλαίσιο της εκστρατείας του. «Όχι, δεν άκουσα κάτι γι’ αυτό, αλλά δεν με εκπλήσσει κι ο λόγος είναι πως θέλω να κάνω πράγματα που είναι πολύ κακά για τους κακούς», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτηθείς σχετικά με την απειλή εναντίον του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται απειλές για τη ζωή των υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Στις αρχές Αυγούστου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε κάτοικο στη Βιρτζίνια διότι απείλησε να δολοφονήσει την Κάμαλα Χάρις, τη Δημοκρατική αντιπρόεδρο και αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ. Τον Δεκέμβριο, κάτοικος στο Νιου Χάμσιρ συνελήφθη διότι απείλησε να δολοφονήσει υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Τον περασμένο μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη ελαφρύ τραύμα στο αυτί του όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας του από νεαρό στη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσιλβάνια. Παρά τις έντονες επικρίσεις εναντίον της Secret Service από μορφές και οπαδούς της παράταξής του, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως τρέφει «μεγάλο σεβασμό» για τους πράκτορές της και για «τη δουλειά που κάνουν», συμπληρώνοντας πως μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Με πληροφορίες από Fox