Ο Μπάιντεν θέλει να πάει και σε δεύτερο debate τον Σεπτέμβριο

Παρά την εμφάνιση στο debate της Πέμπτης που, όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά και έκανε πολλούς Δημοκρατικούς να συζητούν ανοιχτά πλέον για ένα άλλο πρόσωπο για την προεδρική κούρσα, ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να λάβει μέρος και σε δεύτερη τηλεμαχία τον Σεπτέμβριο.

Αυτό δήλωσε στο CNN σύμβουλός του προέδρου, που παραδέχτηκε ότι η εμφάνιση του προέδρου δεν ήταν και τόσο σπουδαία. Ωστόσο, όπως προσθέτει, κάποια κομμάτια ήταν ικανοποιητικά και για αυτό η καμπάνια του Μπάιντεν σχεδιάζει να εστιάσει σε αυτά.

Συγκρίνουν μάλιστα την εμφάνιση του Μπάιντεν με το πρώτο debate του Μπαράκ Ομπάμα κατά τις εκλογές του 1996. Ο Ομπάμα «τα πήγε χάλια», αλλά πάντως κέρδισε τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, όπως προσθέτει το CNN, παρά τον πανικό μεταξύ των Δημοκρατικών μετά την εμφάνιση του Μπάιντεν, οι σύμβουλοι του προέδρου απορρίπτουν κατηγορηματικά τις εκκλήσεις να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την κούρσα.

«Δεν υπάρχει καμία βάση» για την αποχώρηση, δήλωσε σύμβουλος του Μπάιντεν στο CNN το πρωί της Παρασκευής. «Δεν υπάρχει τίποτα που οι ψηφοφόροι να έχουν δείξει ότι συμφωνούν με αυτό». Ο ίδιος απέρριψε επίσης τις επικρίσεις για την απόδοση του Μπάιντεν: «Δεν ανησυχώ για τέτοια πράγματα», δήλωσε σχετικά.