Τέσσερις νεκροί και 34 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ποκρόφσκ της Ουκρανίας

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι 34 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στην πόλη Ποκρόβσκ, στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες στους τομείς του Ποκρόφσκ και του Τορέτσκ, όπου ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να επικρατήσει.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο παιδιά, όπως δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν στο Telegram.

“Πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές επιθέσεις εναντίον αμάχων τον τελευταίο καιρό», πρόσθεσε ο κυβερνήτης, αναφερόμενος σε ένα χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση βαλλιστικού πυραύλου Iskander, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει έως και 700 κιλά εκρηκτικής γόμωσης.

Αυτές οι επιθέσεις έρχονται την επομένη της ουκρανικής επίθεσης στη Σεβαστούπολη της προσαρτημένης Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη Μόσχα χρησιμοποιώντας αμερικανικούς πυραύλους ATACMS και η οποία άφησε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν χθες είχαν προγραμματιστεί από τις ΗΠΑ και τεθεί σε τροχιά από τις ΗΠΑ.

Σήμερα η Σεβαστούπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.