Δεκάδες φορές ισόβια συν 190 χρόνια στον δράστη της φονικής επίθεσης σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο

Βαρύτατη ήταν η ετυμηγορία δικαστηρίου στις ΗΠΑ για τον Άντερσον Όλντριτς που σκότωσε πέντε άτομα σε γκέι κλαμπ στο Κολοράντο το 2022.

Ο Όλντρις δήλωσε ένοχος για 50 ομοσπονδιακά εγκλήματα μίσους και καταδικάστηκε σε 55 φορές ισόβια. Δήλωσε επίσης ένοχος για 74 εγκλήματα μίσους και παραβάσεις για πυροβόλα όπλα και καταδικάστηκε σε άλλα 190 χρόνια.

Η ποινή του 24χρονου επιβλήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για την αποφυγή της θανατικής ποινής.

Εν τω μεταξύ, είχε ήδη κριθεί ένοχος από δικαστήρια της Πολιτείας του Κολοράντο και εκτίει πέντε φορές ισόβια που σχετίζονται με τους πυροβολισμούς στο Club Q.

Τον Ιούνιο του 2023, ο Όλντριτς τιμωρηθηκε με πέντε φορές ισόβια κάθειρξη καθώς και 46 διαδοχικές ποινές 48 ετών για τις κατηγορίες περί απόπειρας δολοφονίας.

Τη νύχτα της 19ης Νοεμβρίουω 2022, ο Όλντριτς μπήκε στο κλαμπ Q, ένα από τα πιο δημοφιλή στο Κολοράντο Σπρινγκς, και άνοιξε πυρ. Σκότωσε δυο γυναίκες και τρεις άνδρες, όλους 28 με 40 ετών, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν 19 άτομα.

Η φονική μανία του δράστη πήρε τέλος μόνο όταν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου τον ακινητοποίησαν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.