Σολτς: «Ο Μπάιντεν είναι από τους πιο έμπειρους πολιτικούς στον κόσμο - Μπορεί να κερδίσει τις εκλογές των ΗΠΑ»

Την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, με αφορμή ορισμένες ανησυχίες που έχουν εκφραστεί στα ΜΜΕ παγκοσμίως για την δυνητικά μειωμένη πνευματική του οξύτητα.

Σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ του ομίλου Axel Springer, στον οποίο ανήκει και το ειδησεογραφικό μέσο Politico, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής G7 στην Ιταλία, ο Σολτς διαβεβαίωσε πως ο Μπάιντεν «ξέρει πολύ καλά τι κάνει» και πως μπορεί να αναδείξει σημαντικά ηγετικά χαρακτηριστικά εν μέσω πολλών καίριων παγκόσμιων ζητημάτων που χρήζουν επί του παρόντος αντιμετώπιση.

«Νομίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας από τους πιο έμπειρους πολιτικούς στον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για τη διεθνή πολιτική», δήλωσε ο Σολτς. «Σε μια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή, όπου ένας πόλεμος λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου πολλές, πολλές άλλες συγκρούσεις μαίνονται σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, ένα καλό πράγμα, και ως εκ τούτου μπορώ μόνο να πω ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει ακριβώς τι κάνει», δήλωσε ο Σολτς.

Τα σχόλιά του έρχονται την περίοδο που οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τις εκλογές τους σε λίγους μήνες και το αποτέλεσμα είναι αρκετά αβέβαιο. Η δίκη του Τραμπ δεν έφερε την «πτώση» του στα μάτια των ψηφοφόρων, όπως ήλπιζαν οι Δημοκρατικοί.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Μπάιντεν βρίσκεται αντιμέτωπος με σκληρή κριτική αναφορικά με τον χειρισμό του στον πόλεμο στην Ουκρανία και τον πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας, αλλά και ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και στον πληθωρισμό.

Όλα αυτά μπορεί να μην ευνοήσουν την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές, καθώς την ίδια στιγμή ο Τραμπ αντιμετωπίζει και ένα άλλο πλεονέκτημα, που αφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Σολτς πιστεύει πως ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, καθώς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνοχή στις ΗΠΑ σε μια δύσκολη περίοδο.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία σχόλια του Τραμπ έχουν γίνει το επίκεντρο πολλών συζητήσεων στη διεθνή κοινότητα, καθώς είχε δεσμευτεί, μεταξύ άλλων,να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ αν οι εταίροι «δεν πληρώσουν».