Νέα επίθεση των Χούθι κατά ελληνόκτητου πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς φορτίου φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα με κατεύθυνση βόρεια, όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εκπομπή σημάτων από το πλοίο σταμάτησαν 118 ν.μ. ανατολικά της Μασάουα της Ερυθραίας ενώ έπλεε από το Μουρμουγκάο της Ινδίας με προορισμό το Σουέζ, σημειώνει η βρετανική εταιρεία, που δεν κατονομάζει το πλοίο στη δήλωσή της.

«Η φερόμενη “στοχοθέτηση” του πλοίου ήταν ευθυγραμμισμένη με την δεδηλωμένη πρόθεση των Χούθι», λέει η Ambrey. «Από τα λεγόμενα των Χούθι δεν προκύπτει ισχυρισμός ότι έκαναν ζημιά στο πλοίο».

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιδρομές με drone και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο, περιγράφοντας τις επιθέσεις τους ως εκστρατεία υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Οι Χούθι έχουν επίσης εκτοξεύσει αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones στο λιμάνι Εϊλάτ του Ισραήλ.