Σοκαριστικό βίντεο από τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο - Μοναχός χτυπάει γυναίκα με ζωνάρι

Σοκάρει βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας με απρόκλητη άσκηση βίας σε γυναίκα από μοναχό στη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο.

Μετά από τα οικονομικά, ηθικά και άλλου είδους σκάνδαλα που γίνονταν στη Μονή Αββακούμ, το Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ έφερε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του σκανδάλου.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία προφανώς ήταν εθελόντρια και ασκούσε χρέη καθαρίστριας.

Όπως εξηγεί το sigmalive.com, η γυναίκα προσπαθούσε να τους δώσει κάτι (σ.σ ίσως κλειδιά) και αυτοί αρνούνταν. Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται ενώ σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος. Σο βίντεο διακρίνεται μοναχός, να κτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι. Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

Κύπρος: Απίστευτα σκάνδαλα στη Μονή Αββακούμ

Υπενθυμίζεται ότι Μονή Αββακούμ έχει γίνει το επίκεντρο απίστευτων σκανδάλων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του philenews, το σκάνδαλο αφορά από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών, ενώ γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000 και δύο διαμερίσματα σε Λεμεσό και Πειραιά για τα οποία προκύπτει το ερώτημα πού βρήκαν τα χρήματα και τα αγόρασαν οι δύο μοναχοί. Όπως τονίζει το δημοσίευμα, εξετάζεται αν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών καθώς στη Μονή συνέρρεαν χιλιάδες.

Αίσθηση προκάλεσε και βίντεο-ντοκουμέντο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής Οσίου Αββακούμ στο οποίο δύο μοναχοί φαίνεται να τοποθετούν «μύρο» στον σταυρό χρησιμοποιώντας ένα μπιτόνι γεμάτο με υγρό ώστε να πεπίσουν πιστούς ότι κάνει «θαύματα».