Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η οπλουργός της ταινίας Rust - Τέθηκε υπό κράτηση

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε την Τετάρτη (6/3) η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα στην ταινία Rust, Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, που έβαλε αληθινές σφαίρες στο όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα και πυροβόλησε θανάσιμα την Χαλίνα Χάτσινς.

Μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση η κυρία Γκουτιέρες Ριντ και η δικαστής, Μέρι Μάρλοου Σόμερ συμφώνησε. Ένας δικαστικός υπάλληλος οδήγησε την οπλουργό, η οποία δεν φορούσε χειροπέδες, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών. Οι δικηγόροι της είπαν ότι θα ασκήσει έφεση.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και έχει προγραμματιστεί να δικαστεί τον Ιούλιο. Έχει υποστηρίξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος , αφού του είπαν ότι δεν υπήρχαν αληθινά φυσίγγια στο όπλο και δεν υποτίθεται ότι υπήρχαν στο σετ.

Η 24χρονη οπλουργός στην ταινία Rust δεν γνώριζε ότι υπήρχαν «αληθινές σφαίρες» στα γυρίσματα, όπου σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας από τον Άλεκ Μπάλντουιν, διαβεβαίωσαν οι δικηγόροι της και ανέφεραν πως το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει ποτέ «αν δεν είχαν εισαχθεί στα γυρίσματα πραγματικά πυρομαχικά», απορρίπτοντας κάθε ευθύνη της πελάτισσάς τους για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς