Κάνσας: Μητέρα η νεκρή από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση για το Super Bowl - 9 παιδιά στους τραυματίες

Μια μητέρα δύο παιδιών που εργαζόταν ως DJ είναι η νεκρή του τραγικού επεισοδίου με πυροβολισμούς στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl (τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου) από την ομάδα των Kansas City Chiefs.

Η Λίζα Λόπεζ εργαζόταν στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό KKFI και παρουσίαζε δική της εκπομπή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, από τη σοκαριστική επίθεση έχουν τραυματιστεί 21 άτομα, 11 εκ των οποίων παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση, ενώ ασαφής παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός αλλά και το κίνητρο των δραστών.

Η τοπικη αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση τρία άτομα σε σχέση με την επίθεση, ενώ έχουν βρεθεί και κατασχεθεί όπλα στο σημείο.

LIVE: Kansas City police report shooting at Chiefs parade

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή.

Δραματικά βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media αποτυπώνουν τις στιγμές τρόμου που έζησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει την νίκη των Kansas City Chiefs. Αστυνομικοί εμφανίζονται να τρέχουν ανάμεσα στους πανικόβλητους πολίτες, αρκετοί από τους οποίους τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να αποφύγουν τα πυρά.

Ένα από τα βίντεο φέρεται να αποτυπώνει την ηρωική προσπάθεια οπαδών των Κάνσας Σίτι να ακινητοποιήσουν έναν από τους υπόπτους και να βοηθήσουν τις αρχές στη σύλληψή του. Όπως μεταδίδει το NBC, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μόλις οι φαν έπεσαν πάνω στον άνδρα που έτρεχε για να το σταματήσουν, το όπλο του έπεσε στο έδαφος.

Μαρτυρία ενός από τους οπαδούς που σταμάτησαν τον ύποπτο:

Μερικές ώρες μετά την αγρια επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη του και τονίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη για σκληρότερα μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Τα σημερινά περιστατικά πρέπει να μας κινητοποιήσουν, να μας σοκάρουν και να μας ντροπιάσουν αρκετά ώστε να δράσουμε. Τι περιμένουμε; Τι άλλο πρέπει να δούμε; Πόσες ακόμη οικογένεις πρέπει να ρημαχτούν;» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος, καλώντας τους εκπροσώπους και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο να ταχθούν υπέρ της απαγόρευσης συγκεκριμένων όπλων και την αυστηροποίησης της νομοθεσίας και των ελέγχων ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε όπλα άτομα που «δεν έχουν καμία δουλειά να τα αγοράζουν και να τα χειρίζονται».

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον και η σύζυγός του ήταν παρόντες όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά ήταν ασφαλείς μετά το περιστατικό, ανέφερε ανάρτηση στο Χ, ευχαριστώντας τις Αρχές επιβολής του νόμου για την απάντησή τους. Η Κυβερνήτης του Κάνσας Λόρα Κέλι ήταν επίσης παρούσα στη συγκέντρωση όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.