'Εγγραφα Επστάιν: Στην δημοσιότητα mail που εμπλέκει τον Στίβεν Χόκινγκ σε όργιο με ανήλικες στο «νησί της αμαρτίας»

Ο Τζέφρι Επστάιν προσέφερε χρήματα για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί ότι ο Βρετανός επιστήμονας, Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε «όργιο με ανήλικες» ήταν ψευδείς, δείχνουν τα δικαστικά έγγραφα που τέθηκαν στην δημοσιότητα.

Ο Επστάιν είπε στην Γκισλέιν Μάξγουελ ότι θα μπορούσε να προσφέρει χρήματα στους φίλους της Βιρτζίνια Τζιούφρε, αν μπορούσαν να βοηθήσουν να διαψευστούν οι ισχυρισμοί ότι ο διάσημος φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε «όργιο ανηλίκων», όπως προκύπτει από τα έγγραφα που μόλις κυκλοφόρησαν.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο Επστάιν στην Μάξγουελ στις 12 Ιανουαρίου 2015, ο παιδόφιλος χρηματοδότης πρότεινε ότι η Τζιούφρε είχε προβεί σε ισχυρισμούς που αφορούσαν τον Βρετανό φυσικό και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπίλ Κλίντον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο Επστάιν ανέφερε ότι η Τζιούφρε είχε ισχυριστεί ότι ο Κλίντον είχε δειπνήσει στο ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική, κάτι που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε, ενώ δήλωσε και ότι ο καθηγητής Χόκινγκ «συμμετείχε σε όργιο ανηλίκων».

Το mail που δόθηκε στην δημοσιότητα

Το ηλεκτρονικό μήνυμα έγραφε: «Μπορείτε να δώσετε αμοιβή σε οποιονδήποτε φίλο, γνωστό ή συγγενή της Βιρτζίνια που θα εμφανιστεί και θα βοηθήσει να αποδειχθεί ότι οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς».

Το κίνητρο του Εσπτάιν για την επιθυμία του να διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί οργίων δεν γίνεται σαφές.

Το συγκεκριμένο αντίγραφο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν μεταξύ των σχεδόν 1.000 σελίδων εγγράφων που αποσφραγίστηκαν από αμερικανικό δικαστήριο χθες το βράδυ.

Οι φάκελοι αποτελούν μέρος μιας υπόθεσης δυσφήμισης που έχει ασκηθεί εναντίον της Μάξγουελ, η οποία εκτίει 20 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική διακίνηση ανήλικων κοριτσιών σε αυτόν.

Την μήνυσε η Βιρτζίνια, η οποία ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε επίσης να κάνει σεξ με τον Άντριου το 2001, όταν ήταν 17 ετών – ισχυρισμούς που ο δούκας αρνείται.

Όταν ο Επστάιν φιλοξένησε τον Χόκινγκ

Ο καθηγητής Χόκινγκ φιλοξενήθηκε από τον Επστάιν τον Μάρτιο του 2006, πέντε μήνες προτού ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος κατηγορηθεί για πρώτη φορά με την κατηγορία για προσέλκυση στην πορνεία.

Φωτογραφίες που εμφανίστηκαν το 2015 δείχνουν τον διάσημο φυσικό να απολαμβάνει μπάρμπεκιου πριν κάνει κρουαζιέρα με ένα υποβρύχιο που ο Eστάιν είχε τροποποιήσει ειδικά για τον επιστήμονα που έπασχε από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση και ο οποίος δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ κάτω από το νερό.

Ήταν μεταξύ 21 διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων που συμμετείχαν σε συνέδριο για τη βαρύτητα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Επστάιν – ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως «φιλάνθρωπο της επιστήμης».

Το συνέδριο έλαβε χώρα στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz-Carlton, αξίας 1.000 ευρώ την βραδιά, στο νησί St Thomas, κοντά στο ιδιωτικό «νησί της αμαρτίας» του Επστάιν, το Little Saint James.

Μια ανάρτηση στο ιστολόγιο του Επστάιν αναφέρει ότι οι καλεσμένοι «θα μπορούσαν να συναντηθούν, να συζητήσουν, να χαλαρώσουν στην παραλία και να κάνουν ένα ταξίδι στο κοντινό ιδιωτικό νησιωτικό καταφύγιο του φιλάνθρωπου της επιστήμης ο οποίος χρηματοδότησε την εκδήλωση».

Φαίνεται ότι οι καλεσμένοι μοιράστηκαν το χρόνο τους μεταξύ του St Thomas και του Little Saint James, όπου τους φιλοξένησε προσωπικά ο Επστάιν. Δεν είναι σαφές σε ποιο νησί απεικονίζεται ο καθηγητής Χόκινγκ.

Εκτός από τον Χόκινγκ, στο ταξίδι συμμετείχαν και τρεις νομπελίστες. Μεταξύ των εικονιζόμενων είναι και ο καθηγητής Λόρενς Κράους, θεωρητικός φυσικός που δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ο Χόκινγκ πέθανε τον Μάρτιο του 2018 σε ηλικία 76 ετών, αφού νοσούσε για περισσότερα από 50 χρόνια καθηλωμένος σε καροτσάκι αδυνατώντας ακόμα και να μιλήσει χωρίς μηχανική υποστήριξη.