Τόκιο: Στις φλόγες δύο αεροσκάφη που συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο-Σώος ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου, άγνωστη η κατάσταση των άλλων πέντε

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα επιβατικό αεροσκάφος των ιαπωνικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο Ηaneda του Τόκιο μετά από σύγκρουση με ένα μικρό αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κατά το στάδιο της προσγείωσης.

 

Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των μελών του πληρώματος και της πυροσβεστικής διασώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες της πτήσης που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο. Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν συνολικά έξι άτομα.

Ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος και οι άλλοι πέντε, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, έχουν βρεθεί, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια κατάσταση βίσκονται, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo επικαλούμενο την πυροσβεστική υπηρεσία.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες ο συνολικός αριθμός των ταξιδιωτών και του πληρώματος του Airbus A-350 είναι 379 ενώ στο δεύτερο αεροπλάνο, ένα αεροσκάφος τύπου Bombardier Dash-8 επέβαιναν 6 εκ των οποίων, μέχρι στιγμής έχει διασωθεί μόνο ο πιλότος.

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθοδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Βίντεο από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό δείχνει μια μεγάλη έκρηξη πυρκαγιάς που ξέσπασε από την πλευρά ενός αεροπλάνου της Japan Airlines καθώς αυτό τροχοδρομούσε σε διάδρομο προσγείωσης.

Στη συνέχεια, η περιοχή γύρω από την πτέρυγα του αεροσκάφους όπου σημειώθηκε αρχικά η έκρηξη πήρε γρήγορα φωτιά.

Τόκιο: Στις φλόγες δύο αεροσκάφη που συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο – Σώος ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου, άγνωστη η κατάσταση των άλλων πέντε

Το ιαπωνικό NHK TV μετέδωσε ότι το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση 516 JAL που είχε πετάξει από το αεροδρόμιο Shin Chitose στην Ιαπωνία με προορισμό το αεδρόμιο Haneda, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ιαπωνίας.

Τόκιο: Στις φλόγες δύο αεροσκάφη που συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο – Σώος ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου, άγνωστη η κατάσταση των άλλων πέντε

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαιναν 367 άτομα (379 με το πλήρωμα) με αναφορές να κάνουν λόγο για σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος. Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν επιβάτες να βγαίνουν από το πίσω μέρος του επιβατικού αεροσκάφους των ιαπωνικών αερογραμμών.