Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο για την Πρωτοχρονιά υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές σε όλο τον κόσμο για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, με ισχυρές δυνάμεις να βρίσκονται σε αεροδρόμια, λιμάνια κι εορταστικές εκδηλώσεις, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στη χώρα μας, το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, αρκετός κόσμος αναμένεται να βρεθεί στο Σύνταγμα για να υποδεχτεί το 2024 στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ισχυρά στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, θα υπάρχουν αυξημένες περιπολίες σε ολόκληρη την Αττική, ενώ θα υπάρχουν και αστυνομικοί με πολιτικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το OPEN, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα βρίσκονται αστυνομικοί της ομάδας ΕΚΑΜ, τμήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, καθώς και περιπολίες με εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ και επόπτες ασφαλείας θα ελέγχουν οτιδήποτε ύποπτο εντοπίζουν. Αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται στα λιμάνια.

Δρακόντεια μέτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, στη Νέα Υόρκη, η Times Square έχει γίνει φρούριο αφού υπάρχουν φόβοι για μαζικές διαδηλώσεις με τους πολίτες να φοβούνται μήπως διακόψουν τις εκδηλώσεις και ξεκινήσουν επιθέσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όμως και άλλες πόλεις της Ευρώπης. Στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο υπάρχουν έντονες ανησυχίες με τις πόλεις να μετράνε ήδη τρομοκρατικά χτυπήματα στο παρελθόν.

Στο Παρίσι περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί έχουν τοποθετηθεί στην πρωτεύουσα και περιπολούν. Στον δρόμο και 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες. Στις Βρυξέλλες τα μέτρα έχουν διπλασιαστεί και ειδικότερα στα ευρωπαϊκά κτήρια.

Έλληνας που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μαδρίτη, αποκαλύπτει ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν αυξηθεί αρκετά ειδικότερα στους χώρους που υπάρχει πολύς κόσμος. «Οι αρχές ήταν πολύ alert για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Σε εστιατόρια και μουσεία στη Μαδρίτη υπάρχει αρκετός έλεγχος. Υπάρχουν και αρκετοί αστυνομικοί για ύποπτες κινήσεις» λέει ο ταξιδιώτης στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Φόβοι υπάρχουν στη Γερμανία για επεισόδια ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Οι αρχές πιστεύουν ότι ίσως οι ισλαμιστικές δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα δημιουργήσουν μεγάλα επεισόδια.