Συνελήφθη άνδρας στη Σλοβακία που απειλούσε ότι θα προκαλέσει μακελειό «σαν αυτό στη Πράγα»

Η αστυνομία της Σλοβακίας συνέλαβε έναν άνδρα που απειλούσε να προκαλέσει σφαγή παρόμοια με αυτή στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στη Πράγα, κατά την οποία 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως ανέφεραν οι σλοβακικές αρχές, ένας 64χρονος συνελήφθη στην πόλη Ζίλινα, στα βόρεια της χώρας, αφότου κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την ίδια ημέρα της σφαγής στην Τσεχία υποστηρίζοντας ότι σκόπευε να κάνει «ό,τι συνέβη στην Πράγα».

Αντιμετωπίζει τώρα ποινική δίωξη για πρόκληση αναστάτωσης που επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς οπλισμένους με αυτόματα όπλα να σπάνε την πόρτα του διαμερίσματός του λίγο αργότερα και να τον συλλαμβάνουν.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το BBC, στην Τσεχία υπήρξαν αρκετά περιστατικά ασφαλείας, εν μέσω μιας γενικής ανησυχίας της κοινής γνώμης μετά τις δολοφονίες.

Ένας άνδρας συνελήφθη αφού απείλησε να σκοτώσει τα επιζώντα μέλη της οικογένειας του δράστη του μακελειού στην Πράγα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα όπλο που κατείχε νόμιμα στο σπίτι του έξω από την πρωτεύουσα.

Το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα χωριό στην περιοχή Πλζεν στα δυτικά, αφού ένας άνδρας απείλησε να πυροβολήσει τους γείτονές του. Συνελήφθη, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και άοπλος.

Παράλληλα, ένοπλη μονάδα της αστυνομίας στάλθηκε σε πολυσύχναστη διασταύρωση της Πράγας έπειτα από αναφορές για έναν άνδρα που κρατούσε χειροβομβίδα. Τελικά το όπλο ήταν ρέπλικα. Συνελήφθησαν δύο άνδρες που, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν αλλοδαποί.

Σε ένα άλλο περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου, ο τερματικός σταθμός 2 του αεροδρομίου της Πράγας εκκενώθηκε για λίγο, αφότου ένας «αγγλόφωνος άνδρας» τηλεφώνησε στην αστυνομία για να πει ότι υπήρχαν πέντε βόμβες τοποθετημένες στο αεροδρόμιο. Οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν και ο τερματικός σταθμός άνοιξε εκ νέου αφού ελέγχθηκε.