Google: Τα τι, γιατί και πότε των Ελλήνων

Λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς η Google μέτρησε ενδιαφέροντα, ανησυχίες, προτιμήσεις και γνήσιες απορίες των χρηστών της παγκοσμίως. Στην Ελλάδα οι κορυφαίες αναζητήσεις για το 2023 περιλαμβάνουν στα πρόσωπα όπως ο Sin Boy και ο Στέφανος Κασσελάκης, διασημότητες που έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Μάθιου Πέρι, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές.

Αυτά που, ωστόσο, ενδεχομένως να μαρτυρούν περισσότερα για τις “αγωνίες” και τα ενδιαφέροντά μας είναι οι αναζητήσεις «τι είναι…», «γιατί…» και «πότε…».

Το μεγαλύτερο «τι» αφορούσε την αλλαντίαση, η οποία και ήρθε στο προσκήνιο εξαιτίας μίας εξαιρετικά δυσάρεστης είδησης. Μία 32χρονη Ελληνίδα πέθανε στο Μπορντό από αλλαντίαση ύστερα από δείπνο σε εστιατόριο της πόλης. Ακολουθούν ο στρεπτόκοκκος (είχαμε έξαρση κρουσμάτων και πολλές αναζητήσεις για τα συμπτώματά του και πώς μεταδίδεται), η λεπτοσπείρωση και ο όρος ΛΟΑΤΚΙ.

Κορυφαίο «γιατί», το «Γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου», ενώ ξεχώρισε και το «γιατί γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ, Γκουγκλάραμε επίσης πολλοί να δούμε πότε αλλάζει η ώρα, ενώ χιλιάδες ήταν οι αναζητήσεις σχετικά με το πότε παίζει η ΑΕΚ.