Το ξεκίνημα του εφιάλτη – Bodycam video από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Στη δημοσιότητα έδωσε το CNN video που δείχνει το πως ξεκίνησε η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου καθώς και εικόνες από τα τούνελ κάτω από τη Γάζα. Το βίντεο, που δόθηκε στο CNN από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), προέρχεται από την κάμερα ενός εκ των τρομοκρατών που συμμετείχαν στην επίθεση.

Το IDF είπε ότι έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο για να δείξει τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, όταν εκτιμάται ότι 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 απήχθησαν από τη Χαμάς.

 

 

Το βίντεο έχει τραβηχτεί τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου και δείχνει μια ομάδα μαχητών της Χαμάς να περιμένει, μερικοί μαζεμένοι σε ένα λευκό φορτηγό, άλλοι σε μοτοσικλέτες. Πραγματοποιούν μερικούς τελικούς ελέγχους, φροντίζοντας να καταγράφουν βίντεο και ότι τα όπλα τους είναι έτοιμα.

Το σήμα για την εκκίνηση φαίνεται να είναι μία έκρηξη που σημειώνεται σε απόσταση καθώς αρχ’ιζουν να τρέχουν προς τα σύνορα φωνάζοντας «Allahu Akbar», που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

Μετά από τρία λεπτά οδήγησης, περνούν τον πρώτο συνοριακό φράχτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ. Ο φράχτης είναι κατεστραμένος και περνούν στο ισραηλινό έδαφος από αυτό το σημείο.

Πηγή: cnn.com