Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές, λέει η Χαμάς

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν.

Σχολιάζοντας τους πρόσφατους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ο οποίος δήλωσε ότι η οργάνωση συσσωρεύει όπλα κάτω από το νοσοκομείο Sheikh Hamad, το αρνήθηκε λέγοντας ότι οι τρύπες που το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι ήταν υπόγειες είσοδοι τούνελ δεν χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς. Την ίδια ώρα, κάλεσε τον ΟΗΕ να επιθεωρήσει τα νοσοκομεία στη Γάζα για να παρατηρήσει τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου» και να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει παρουσία της Χαμάς μέσα σε αυτά.

Παράλληλα, ο Χαμντάν υπογράμμισε ότι έχει αυταπάτες όποιος πιστεύει ότι η Χαμάς θα καταστραφεί και τόνισε ότι λέει ότι η οργάνωση θα είναι νικήτρια στον πόλεμο με το Ισραήλ. «Ήμασταν νικητές στις 7 Οκτωβρίου και θα παραμείνουμε νικητές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ έχουν «βρώμικα σχέδια» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι ο λαός της Γάζας δεν θα σιωπήσει αν η Ουάσιγκτον συνεχίσει τη «συνεργασία της με τους κατακτητές» αναφερόμενος στο Ισραήλ. «Θέλουμε μια ανεξάρτητη χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».