Στους επτά οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ιταλία - Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών

Επτά νεκροί και δυο αγνοούμενοι είναι ο νεότερος απολογισμός από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Παρασκευή την Ιταλία.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην περιφέρεια της Τοσκάνης, στην ευρύτερη περιοχή των πόλεων Πράτο και Πιστόια. Σήμερα, Σάββατο, θα ληφθεί η απόφαση αν τα σχολεία, στις δυο πόλεις, θα παραμείνουν κλειστά και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες τις περιοχές της Τοσκάνης που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς νεροποντές και διέθεσε, για τις πρώτες, αναγκαίες παρεμβάσεις, 5 εκατ. ευρώ. Μόλις γίνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών, το ποσό αυτό, φυσικά, θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουζουμέτσι.

Συνολικά, οι επιχειρήσεις της ιταλικής πυροσβεστικής ξεπέρασαν τις 4.000 σε πέντε περιφέρειες της χώρας. Εκτός από την Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις περιφέρειες Ούμπρια, Μολίζε και Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, αλλά και στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια.

Από βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αρχικά θα πλήξει τη βόρεια Ιταλία (κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια) και την Τοσκάνη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα.