Καταιγίδα Ciaran: Τουλάχιστον επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές καταστροφές

Φονικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Ciaran από την νοτιοδυτική Ευρώπη η οποία συνοδευόταν με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους πάνω από 200 χιλιόμετρα την ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές, κλείνοντας σχολεία και ακινητοποιώντας τρένα και αεροπλάνα.

Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Ένας οδηγός φορτηγού πέθανε από πτώση δέντρου στο Εν της Γαλλίας ενώ πάνω από 1.2 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Ένας 70χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από το μπαλκόνι του εξαιτίας ατυχήματος που προκλήθηκε από την καταιγίδα στη Χάβρη, ενώ στην Ισπανία μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω της. Στο ίδιο περιστατικό στην πόλη της Μαδρίτης τρία άτομα τραυματίστηκαν.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Γάνδη του Βελγίου όταν χτυπήθηκαν από κλαδιά δέντρων. Ένα από τα θύματα ήταν πέντε χρονών και το άλλο μια 64χρονη Γερμανίδα που επισκεπτόταν τη χώρα. Ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά στην Αμβέρσα όταν ένας τοίχος έπεσε λόγω των ισχυρότατων ανέμων.

Στην Ολλανδία ένα άτομο καταπλακώθηκε από δέντρο και έχασε τη ζωή του, ενώ τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ιπτάμενα συντρίμμια σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον τρεις σοβαρά.

Η γερμανική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη (2/11) ότι μια 46χρονη γυναίκα από τη Βαυαρία, η οποία έκανε οικογενειακές διακοπές με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της, σκοτώθηκε από πτώση δέντρου ενώ έκανε πεζοπορία.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν το κλείσιμο σχολείων, αλλά και διακοπή δρομολογίων και στον Ηνωμένο Βασίλειο.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και την Ιταλία αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό στο Μοντεμούρλο και έναν άνθρωπο να αγνοείται στην περιφέρεια Βένετο. Στην πόλη Πράτο, το νερό μπήκε σε νοσοκομείο και πλημμύρισαν υπόγειο και ισόγειο.

Η La Repubblica αναφέρει πως στην Πράτο, οι δύτες της πυροσβεστικής επενέβησαν για να απεγκλωβίσουν πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα στις υπόγειες διαβάσεις.