ΗΠΑ: Εστιατόριο χρεώνει έξτρα τους γονείς αν τα παιδιά τους κάνουν φασαρία

Μια επιπλέον χρέωση αντιμετωπίζουν όσοι γονείς επισκέπτονται το εστιατόριο Toccoa Riverside στις ΗΠΑ καθώς αν τα παιδιά τους κρίνονται άτακτα τότε καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό.

Η χρέωση είναι κρυμμένο στο κάτω μέρος του τιμοκαταλόγου με τον τίτλο «προσαύξηση για ενηλίκους» εξηγώντας ότι «κοστίζει» 3 δολάρια «για τους γονείς που δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους. Αν δεν υπάρχει σεβασμός δεν υπάρχει εξυπηρέτηση».

 

estiatorio-ipa
Ορισμένοι από τους πελάτες του εστιατορίου έμαθαν για την ιδιόμορφη χρέωση όταν πήραν τον λογαριασμό. «Ο ιδιοκτήτης ήρθε και μου είπε ότι θα με χρεώσει επιπλέον 50 δολάρια λόγω της συμπεριφοράς των παιδιών μου» έγραψε ο Κάιλ Λάντμαν.

«Τα παιδιά μου έβλεπαν tablet μέχρι να φτάσει το φαγητό, έφαγαν το φαγητό τους και η σύζυγός μου τα πήγε έξω ενώ εγώ περίμενα τον λογαριασμό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η σύζυγός του Λίντσϊ είπε στο NBC News Today ότι «δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τα παιδιά κάθονταν στο τραπέζι και ήταν πολύ καλά. Θυμάμαι, μάλιστα, ότι είπα κάποια στιγμή “δεν μπορώ να πιστέψω πόσο καλά έχουν συμπεριφερθεί».

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου υποστήριξε ότι η χρέωση με τα έξτρα 50 δολάρια μπήκε «γιατί τα παιδιά έκαναν πολύ θόρυβο και έτρεχαν έξω».

«Αν έχεις παιδιά απέφυγε με κάθε τρόπο αυτό το εστιατόριο. Ο αγενής ιδιοκτήτης μας έκανε σκηνή μπροστά σε όλο το εστιατόριο γιατί τα παιδιά μας “έτρεχαν μέσα στον χώρο”. Μας είπε ότι αυτό που μας αξίζει είναι τα Burger King και το Walmart και ότι ήμασταν κακοί γονείς» έγραψε στην κριτική της η Ντάνειλ Χάμπι.

«Εμείς εφαρμόζουμε αυτή την πολιτική εδώ και χρόνια» απάντησε εκπρόσωπος του εστιατορίου στο NBC News.