Ισραήλ: Πλήγμα σε υποδομή της Χεζμπολάχ μετά από εκτόξευση ρουκετών- Τα βλήματα καπέπεσαν στη Συρία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά την διάρκεια της νύχτας εναντίον τοποθεσίας της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ως απάντηση στις ρίψεις ρουκετών προς το Ισραήλ χθες.

 

Οι ρουκέτες είχαν στόχο θέση του στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά τα βλήματα κατέπεσαν στη Συρία, υποστηρίζει το Ισραήλ.

Τις τελευταίες ημέρες, το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ που σχεδιάζουν επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ. Συνολικά η τρομοκρατική οργάνωση έχει ανακοινώσει τον θάνατο 46 μελών της από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο.

Από την αρχή αυτής της σύγκρουσης, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, με αρκετούς να ζητούν περισσότερη υποστήριξη από τη Χεζμπολάχ και περισσότερη δραστηριότητα κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γκάζι Χαμάντ, μέλους του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. «Θέλουμε περισσότερα» από τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο που υποστηρίζεται από το Ιράν, ανέφερε στο στο Associated Press.

Όσο περισσότερο φλέγεται αυτό το μέτωπο, στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους Ισραηλινούς –τουλάχιστον από τη σκοπιά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ– να πολεμήσουν σε δύο μέτωπα.