Νέα έκθεση από το Πεντάγωνο: Πάνω από 270 νέες αναφορές σε 8 μήνες για «θεάσεις UFO» στις ΗΠΑ

Λόγο για περισσότερες από 270 νέες αναφορές για UFO και «άγνωστα ανώμαλα φαινόμενα» (UAP) ατά τη διάρκεια οκτώ μηνών από το 2022 ως το 2023, κάνει το Πεντάγωνο σε νέα έκθεση που έστειλε στο Κογκρέσο και δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι υπήρξαν 274 «νέες θεάσεις» που αναφέρθηκαν στο Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών του Πενταγώνου μεταξύ της 31ης Αυγούστου 2022 και της 30ης Απριλίου 2023. Το Γραφείο, το οποίο ηγείται των κυβερνητικών προσπαθειών για την τεκμηρίωση και ανάλυση των αναφορών για UFO και UAP, ανέφερε, επίσης, πως εξετάζει 17 θεάσεις που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί και καταγράφηκαν το διάστημα 2019-22.

«Η ασφάλεια του προσωπικού των υπηρεσιών μας, των βάσεων και των εγκαταστάσεών μας και η προστασία της ασφάλειας των επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην ξηρά, στον ουρανό, στις θάλασσες και στο διάστημα είναι υψίστης σημασίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έκθεσης. «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις αναφορές για εισβολές στον καθορισμένο χώρο μας, στη στεριά, στη θάλασσα ή στον εναέριο χώρο και εξετάζουμε κάθε μία χωριστά».

Η πλειονότητα των αναφορών προέρχεται από μέλη στρατιωτικών υπηρεσιών και πιλότους εμπορικών αερογραμμών, αλλά ενώ τα UFO ή τα UAP αποτελούν «δυνητική απειλή», κανένα δεν πέταξε απευθείας στην πορεία ή σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από το αεροσκάφος, δήλωσε το Πεντάγωνο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών, Σον Κιλπάτρικ δήλωσε ότι η υπηρεσία του εξακολουθεί να λαμβάνει δεκάδες θεάσεις κάθε μήνα, αλλά η πλειονότητα αποδεικνύεται ότι είναι μπαλόνια διαφόρων τύπων. Ωστόσο, το 2%-4% είναι μη αναγνωρίσιμο και χρήζει περαιτέρω έρευνας. Καμία από τις θεάσεις δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι έγιναν από άλλες χώρες για να κατασκοπεύσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο ο Κιλπάτρικ δεν απέκλεισε αυτή την πιθανότητα.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που είναι ανησυχητικές και μπορεί να αποδοθούν σε ξένη δραστηριότητα… τις ερευνούμε πολύ διεξοδικά» είπε στο CNN.