Δήλωση στήριξης Νταβούτογλου στους Παλαιστινίους - «Δεν θα είναι ποτέ μόνοι, με τους πιστούς η νίκη»

Σε μία περίοδο που οι δηλώσεις από την Τουρκία για τους Παλαιστινίους εν μέσω πολέμου με τους Ισραηλινούς δημιουργούν προβληματισμό στη Δύση, ακόμη μία τοποθέτηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της Άγκυρας προκαλεί εντύπωση.

Σε σχόλιό του στο Twitter, το οποίο συνοδεύεται από ένα παραστατικό βίντεο στήριξης προς τους Παλαιστινίους, ο πρώην μέντορας και στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε τις εξής δηλώσεις ενώ η Δύση καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς:

«Οι Παλαιστίνιοι δεν θα είναι ποτέ μόνοι, η Γάζα δεν θα είναι ποτέ μόνη. Η νίκη θα είναι με τους πιστούς». Αυτή είναι η φράση που έγραψε στη λεζάντα η οποία συνοδεύει βίντεο από την εποχή που ο Νταβούτογλου υπηρετούσε ως πρωθυπουργός αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και είχε εκφράσει τη στήριξή του στους Παλαιστινίους.

Στο βίντεο εμφανίζεται, με νόημα, να ανεβαίνει η παλαιστινιακή σημαία, αλλά και στιγμιότυπο της συνάντησης Νταβούτογλου με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχνούντ Αμπάς.

Η τοποθέτηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας έρχεται στον απόηχο των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου και γεωγραφικά ολοκληρωμένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα μάλιστα την Ιερουσαλήμ.

Σημειώνεται, δε, ότι ένα 24ωρο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, είχε δηλώσει τα εξής στο Twitter:

«Είναι απαράδεκτο για τις δυτικές κυβερνήσεις να καταστέλλουν τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και να ποινικοποιούν την υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό. Οι ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του λαού της Γάζας είναι ενάντια σε όλες τις ανθρωπιστικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Είναι δικαίωμα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν σε αυτό».