Ερημη πόλη το Τελ Αβίβ - Κλειστά καταστήματα, κάτοικοι στα σπίτια και ο στρατός με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Βομβαρδισμένο τοπίο εντοπίζει κανείς σε συνοικίες του Τελ Αβίβ μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς.

Σε ένα οδοιπορικό που έκανε η ΕΡΤ με την απεσταλμένη της, κατέγραψε εικόνες έρημης πόλης, με τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους από τον φόβο των ρουκετών.

Την ίδια στιγμή, συνεργεία της πόλης απομακρύνουν χαλάσματα από πολυκατοικία που δέχθηκε επίθεση το Σάββατο στο κέντρο της πόλης

Ερημη πόλη το Τελ Αβίβ -Κλειστά καταστήματα, κάτοικοι στα σπίτια και ο στρατός με το δάχτυλο στη σκανδάλη - iefimerida.gr.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι βιώνουν τον πόλεμο από τόσο κοντά και πολλοί δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως παρότι ακούν συχνά πλέον εκρήξεις, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη γειτονιά τους.

Πάνω από 1.200 νεκροί σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς. Επισήμως, τα θύματα ξεπερνούν συνολικά τα 1.200, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται. Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει επίθεση κατά της Γάζας, ενώ την ίδια ώρα έχει κόψει τόσο την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και του νερού, αλλά και τροφίμων και καυσίμων στον πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ίδια ώρα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να απαντά με ρουκέτες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, όπου οι σειρήνες δεν σταματούν να ηχούν.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο στόχος είναι τις επόμενες 24 ώρες να έχουν εκκενωθεί όλοι οι οικισμοί στην περιφέρεια της Γάζας και γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν στην περιοχή χιλιάδες στρατιώτες.  Η κυβέρνηση έχει ήδη κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς με τον πρωθυπουργό Μπενζαμίν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «αυτό που συνέβη στο Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο και θα φροντίσω να μην επαναληφθεί».

Ακυρώνουν πτήσεις οι εταιρείες, μπλόκα σε όλο το οδικό δίκτυο

Εν τω μεταξύ, στο Ισραήλ οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις από και προς τη χώρα, η μία μετά την άλλη. Ελάχιστες συνεχίζουν να στέλνουν αεροπλάνα και γίνονται προσπάθειες για να μην χρειαστεί να κλείσει το αεροδρόμιο.

Την ίδια στιγμή, σε όλο το οδικό δίκτυο του Τελ Αβίβ, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, πάρχουν παντού μπλόκα από ένοπλους στρατιώτες όπου δεν σε αφήνουν να συνεχίσεις σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, κάνοντας παράλληλα εξονυχιστικούς ελέγχους.

Μάλιστα, οι περισσότεροι είναι με το… δάχτυλο στη σκανδάλη» υπό τον φόβο επίθεσης.