Ρωσία: Κατέρριψε έξι ουκρανικά drones σε Μπριάνσκ και Μπέλγκοροντ

Έξι ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) ανακοίνωσε πως κατέρριψε το βράδυ της Τετάρτης (14/9) και τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/9) στις παραμεθόριες περιφέρειες Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ, η Ρωσία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της περιοχής, Αλεξάντρ Μπογκαμάς.

Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω Telegram πως έξι drones καταρρίφθηκαν από τις 22:00 ως τις 00:45 πάνω από τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, η οποία γειτνιάζει με την Ουκρανία.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς, ο οποίος ανέφερε πως καταρρίφθηκαν έξι ουκρανικά UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για άλλο ουκρανικό drone που καταρρίφθηκε στις 21:30 πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την ουκρανική περιφέρεια Χαρκίβ.

Ο περιφερειάρχης Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως αναχαιτίστηκε πάνω από το χωριό Τουλιάνκα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Να σημειωθεί πως, οι ουκρανικές επιθέσεις με drones εναντίον της Ρωσίας, έχουν κλιμακωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, απ’ όταν το Κίεβο ξεκίνησε την «ουκρανική αντεπίθεση» στις αρχές Ιουνίου.