Πολίτες ανοίγουν ομαδικούς τάφους στο Μαρόκο για τους περισσότερους από 2.000 νεκρούς - Συνεχείς οι μετασεισμοί

Δραματικές είναι οι στιγμές για τους πολίτες του Μαρόκου, μετά τον φονικό σεισμό 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Τα θύματα ξεπερνούν τα 2000 ενώ αναμένεται αυτός ο αριθμός να ανέβει κι άλλο, την ώρα που γίνονται επιχειρήσεις σε χαλάσματα με την ελπίδα να βρεθούν επιζώντες. Χιλιάδες είναι άλλωστε και οι τραυματίες. Η κυβέρνηση του Μαρόκου, κύρηξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους νεκρούς, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να προσευχηθούν πολίτες σε όλα τα τζαμιά της χώρας για τα θύματα αλλά και τους τραυματίες.

Οι πολίτες της χώρας, από την μια πενθούν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και από την άλλη αναζητούν διέξοδο γύρω από ερείπια. Κάτοικοι του Μαρακές, διαμαρτύρονται ότι η βοήθεια που δέχονται από την Πολιτεία είναι ελάχιστη.

Την ίδια ώρα, σε χωριά γύρω από το Μαρακές, πολίτες φτιάχνουν ομαδικούς τάφους, αποχαιρετώντας πρόχειρά τους ανθρώπους τους. Την ώρα που όλα τα σπίτια αλλά και τα κτίρια γύρω τους έχουν καταρρεύσει.

Οι μετασεισμοί συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, καλλιεργώντας τον φόβο στους πολίτες. Οι μετασεισμοί δεν ξεπερνούν τα 4,5 Ρίχτερ, ωστόσο, είναι αρκετό για να σπείρουν τον πανικό.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί μιλούν για τα κτίρια και την κακή διατήρηση τους. Αρχιτέκτονες κάνουν λόγο για επιτακτική ανάγκη πλέον, να θωρακιστούν τα παλιά κτίρια και τα νέα που θα δημιουργηθούν να είναι αντισεισμικά και δυνατά. Αρκετοί κάτοικοι πάντως, προτιμούν να κοιμούνται στον δρόμο, υπό τον φόβο κατάρρευσης. Σε άλλους, η αστυνομία τους απαγορεύει να μπούν ξανά στο σπίτι τους, υπό τον φόβο κατάρρευσης.