Επίθεση στη σύζυγο συνεργάτη του Ναβάλνι - «Μείνε μακριά από τη Ρωσία»

Άγνωστος άνδρας επιτέθηκε στο Μπουένος Αϊρες στην σύζυγο του Ρώσου οικονομολόγου Μαξίμ Μιρόνοφ, που υπήρξε ένας από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Ο άγνωστος άνδρας πλησίασε τη γυναίκα από πίσω την στιγμή που έκανε βόλτα με τον 10 μηνών γιο τους, την χτύπησε στο πρόσωπο και της είπε στα αγγλικά: «Μείνε μακριά από την Ρωσία». Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Τους απείλησαν και τηλεφωνικά

Σύμφωνα με τον Μιρόνοφ, η σύζυγός του δεν τραυματίσθηκε σοβαρά. «Ο επιτεθείς δεν την χτύπησε δυνατά. Στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει κάποιο τραύμα, αλλά να δείξει ότι παρακολουθούν την οικογένεια μου και όταν θελήσουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Ρώσος οικονομολόγος. Ο Μιρόνοφ απέδωσε το συμβάν στο ότι μιλάει δημόσια για τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι ρωσικές αρχές για να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις.

Μία ημέρα νωρίτερα, δήλωσε ο Μιρόνοφ, άγνωστος του τηλεφώνησε στο διαμέρισμά του και είπε την ίδια φράση : «Μείνε μακριά από την Ρωσία και την ρωσική πολιτική».

Ο Μαξίμ Μιρόνοφ είναι απόφοιτος της οικονομικής σχολής του πανεπιστημίου του Νοβοσιμπίρσκ. Το 2003 τέλειωσε το μεταπτυχιακό του στην Ανώτατη Σχολή Οικονομίας, ενώ το 2008 πήρε το διδακτορικό του στο Graduate School of Business του πανεπιστημίου του Σικάγο. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής Οικονομίας στην σχολή IE Business School. Επίσης έχει μερικά μπλογκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων εκφράζει την υποστήριξη του προς την ρωσική αντιπολίτευση.