Βρετανή αστυνομικός η 22χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κέρκυρα - Εξετάζουν αν είχε καταναλώσει νοθευμένο αλκοόλ

Το ενδεχόμενο να είχε καταναλώσει νοθευμένο αλκοόλ πριν χάσει τη ζωή της από πτώση η 22χρονη Βρετανίδα τουρίστρια στον Κάβο της Κέρκυρας εξετάζουν οι αρχέςσύμφωνα με τη βρετανική Sun.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η βρετανική ιστοσελίδα, ενδέχεται να κατανάλωσε τοξικό αλκοόλ, ποτισμένο με αιθανόλη και να έχασε τη ζωή της.

Η άτυχη 22χρονη, η οποία ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα, βρέθηκε νεκρή με τραύμα στο κεφάλι από την πτώση την πρώτη μέρα των διακοπών της στο θέρετρο του Κάβου.

Η αστυνομικός, η οποία υπηρετούσε στην αστυνομία του Σάρεϊ, βρέθηκε νεκρή κοντά σε έναν κεντρικό δρόμο από έναν περαστικό αφού χτύπησε το κεφάλι της σε μια βουτιά από ύψος αρκετών μέτρων. Όπως αναφέρει η Sun οι Αρχές στην Κέρκυρα διερευνούν τώρα εάν η νεαρή αστυνομικός είχε καταναλώσει νοθευμένο ποτό ώρες μετά την άφιξή της στο νησί των διακοπών.

Ο επικεφαλής ιατρός της Κέρκυρας, ο οποίος εξέτασε αρχικά τη νεαρή Βρετανίδα, είπε στη Sun διαπίστωσε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο Γιάννης Αϊβατίδης είπε ότι πέθανε «λίγες μόλις ώρες» αφότου έφτασε στην περιοχή και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ερωτήματα για το τι είδους αλκοόλ κατανάλωνε. Είχε παραποιηθεί παράνομα; Ήταν τόσο μεθυσμένη επειδή η [παράνομη] μεθανόλη ήταν στα αλκοολούχα ποτά που είχε καταναλώσει; Η απάντηση βρίσκεται στις τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν» δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Οι Αρχές του νησιού ανακοίνωσαν την Κυριακή μετά από ελέγχους στον Κάβο ότι 28 μπαρ θα κλείσουν αφού διαπιστώθηκε ότι σέρβιραν νοθευμένο αλκοόλ. Ο Κάβος είναι εδώ και πολύ καιρό αγαπημένος προορισμούς για τους νεαρούς Βρετανούς που αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών που προσελκύει το νησί κάθε χρόνο.

Ο Αϊβατίδης πρόσθεσε: «Τα ευρήματα περιελάμβαναν κατάγματα στον θώρακα, το στομάχι και μια μικρή ρήξη σπλήνας. Αλλά ήταν ένα τραύμα στο κεφάλι που τη σκότωσε»

«Πιστεύω ότι μπορεί να μπέρδεψε το κτίριο στο οποίο έμενε και μπορεί να έπεσε προσπαθώντας να μπει σε αυτό που βρέθηκε έξω με ανορθόδοξο τρόπο. Αυτό που παραμένει ασαφές και τώρα αποτελεί μέρος της [αστυνομικής έρευνας] είναι αν την εγκατέλειψαν φίλοι της μετά την πτώση» πρόσθεσε ο κ. Αϊβατίδης.

Ο πατριός της, επίσης αστυνομικός, αναμένεται να φτάσει στην Κέρκυρα για τον επαναπατρισμό της σορού της θετής κόρης του αυτή την εβδομάδα.

Το Σάββατο, η αστυνομία του Surrey δήλωσε: «Χθες, δυστυχώς, ενημερωθήκαμε για τον ξαφνικό θάνατο ενός υπηρετούντος αξιωματικού ενώ ήταν σε διακοπές στην Κέρκυρα. Εργαζόμαστε για να στηρίξουμε τόσο την οικογένειά τους όσο και τους συναδέλφους της εδώ σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου διεξάγεται από τις ελληνικές Αρχές και αναμένουμε περαιτέρω ενημερώσεις από αυτές καθώς διεξάγουν τις έρευνές τους».

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Στηρίζουμε την οικογένεια μιας Βρετανίδας που πέθανε στην Ελλάδα και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές Αρχές».