Μεγάλη πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Τουρκία (photos&videos)

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη Δευτέρα εργοστάσιο χημικών στη βιομηχανική περιοχή στο Τσερκέζκιοϊ του Τεκιντάγκ (Ραιδεστός) στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά που, πάντως, γρήγορα τέθηκε από έλεγχο.

chemical_turkey_2
chemical_turkey_1

Βίντεο από το σημείο δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς στον ουρανό και δεκάδες πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά.

Από το εργοστάσιο ακούγονταν κατά διαστήματα εκρήξεις.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεκροί η τραυματίες.

Από την πυρκαγιά, που τέθηκε υπό έλεγχο, δεν απείληθηκαν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο το εργοστάσιο υπέστη μεγάλες ζημιές.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ισχυρή έκρηξη συντάραξε το λιμάνι του Ντεριντσέ, στην επαρχία Κοτσαέλι της δυτικής Τουρκίας, με τις τοπικές αρχές να επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Σεντάρ Γιαβού, η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:40 κοντά στα σιλό του Τουρκικού Οργανισμού Σιτηρών (TMO). «Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου κατά τη μεταφορά σίτου από ένα πλοίο στο σιλό. Όπως μας είπαν είναι τεχνικά πιθανό να συμβεί μια έκρηξη λόγω συμπίεσης σκόνης σίτου, αλλά ερευνούμε κάθε πιθανή αιτία». Παράλληλα τόνισε πως δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Ακούσαμε μια έκρηξη και είδαμε την έκρηξη της σιταποθήκης TMO. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος του Ντεριντσέ, Ζεκί Αγκούν.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες, αστυνομικοί και ιατρικές ομάδες για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της φωτιάς. Από την έκρηξη καταστράφηκαν 13 ελκυστήρες φορτοεκφόρτωσης σιτηρών, ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές σε πλοία.

Πηγή από τη διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού ανέφερε πως η έκρηξη δεν επηρέασε τις υπόλοιπες δραστηριότητες στον χώρο.