Νέα επίδειξη ισχύος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν - Περιοδεύει σε εργοστάσιο όπλων και πυροβολεί

Σε εργοστάσια παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού έκανε περιοδεία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα εικονίζουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να επιθεωρεί εργοστάσια πυροβολικού και να πυροβολεί ακόμη και με ένα όπλο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA, το οποίο δημοσίευσε τις φωτογραφίες το Σάββατο, ανέφερε ότι οι εικόνες δείχνουν τον Κιμ να περιοδεύει σε εργοστάσιο και να δίνει «καθοδήγηση» σε εργαζομένους σε μια εγκατάσταση με «πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη».

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έρχεται εν μέσω περιόδου αυξημένης έντασης στην κορεατική χερσόνησο και φαίνεται να είναι η τελευταία επίδειξη δύναμης από την Πιονγκγιάνγκ.

Τον Ιούλιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της οποίας επιδείχθηκαν νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και νέα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επ’ ευκαιρία της 70ής επετείου της «ημέρας της νίκης», της σύναψης της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953).

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας –επικεφαλής αυτής της τελευταίας τέθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού– βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού, του πρώτου μετά την πανδημία.

Η παρουσία τους στην παρέλαση όπου επιδείχθηκαν ICBM, η ανάπτυξη των οποίων είχε απαγορευθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την υποστήριξη του Πεκίνου και της Μόσχας, έρχεται σε χτυπητή αντίθεση με τη στάση τους τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιρναν αποστάσεις από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι δύο από τους πυραύλους που επιδείχθηκαν, οι Hwasong-17 και Hwasong-18, έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο Κιμ συζήτησε με τον Σαϊγκού την προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο και σε ζητήματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια γεύματος που του παρέθεσε, σύμφωνα με βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά την παρέλαση η ρωσική αντιπροσωπεία αναχώρησε για να επιστρέψει στη Μόσχα.